ZTE maakt weer winst

ZTE, maker van smartphones en telecom-infrastructuur, maakt weer winst. In 2012 boekte het Chinese bedrijf nog een verlies van € 258 miljoen maar dat is vorig jaar omgezet in een winst van € 133 miljoen.

De groei van ZTE gaat langzaam. In 2012 stonden zij wereldwijd nog op de achtste plek qua verkochte aantallen. Vorig jaar stegen zij door naar nummer vijf. Vooral de sterke groei in verkoop van 4G-toestellen heeft ZTE erg geholpen. Dat ZTE een innovatief bedrijf is blijkt uit het feit dat zij als eerste met een Firefox OS smartphone gekomen zijn.

Eerder deze week werd in Peking een nieuwe ZTE phablet geïntroduceerd, de Nubia X6. Dit duo sim-toestel krijgt een megascherm van 6,44"met een resolutie van 1920 * 1080, een quad-core 2,3 GHz processor met 3 GB werkgeheugen. Beide camera's zijn 13 MP en de batterij is maar liefst 4.240 mHa. De goedkoopste 32 GB uitvoering gaat € 350 kosten. En dat is zeker niet duur.

ZTE doet het goed, maar nu in Nederland nog. In het verleden was het hun strategie om als OEM telefoons aan netwerken te leveren. Zowel Vodafone als KPN namen gretig telefoons af. Nu promoot ZTE zichzelf steeds vaker en moeten ZTE toestellen in de winkel gaan liggen. De eerste aanzet hiervoor is tijdens de Olympische spelen in Engeland gegeven en ze zullen deze strategiewijziging ook in ons land doorvoeren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel