ZTE komt ook met Windows smartphone

Vorige week kondigde het Chinese Huawei aan dat zij op korte termijn met een Windows telefoon voor hun thuismarkt komen. Vandaag doet hun grootste concurrent ZTE hetzelfde. China’s Unicom, de tweede lokale operator, introduceert de V965W. Dit ZTE toestel heeft een snelle 1.4 Ghz CPU en een groot 4,3 inch touch screen en draait op Windows Phone 7.5. De verwachte prijs is $ 317. Het grote verschil is dat deze telefoon meteen beschikbaar is en wellicht ook buiten China te koop gaat zijn.

Huawei komt pas aan het einde van dit jaar naar verluid uit met de Ascend W1. Waarschijnlijk dan meteen met Windows Apollo oftewel Windows Phone 8. Dit nieuwe operating system gaat dual-core processoren ondersteunen en een hogere beeldschermresolutie dan het oude besturingssysteem.

In 2015 wil ZTE in de wereldwijde top 3 staan

Beide Chinese kemphanen hebben enorme ambities.  In 2011 verkocht ZTE maar liefst 15 miljoen smartphones en het doel is omdat dit jaar te verdubbelen tot ruim 30 miljoen telefoons. In 2015 wil ZTE in de wereldwijde top 3 staan. Het grotere Huawei loopt net even achter maar heeft soort gelijke doelen. Echter er is een groot verschil in markt benadering. In Nederland werkt Huawei steeds meer samen met distributeurs. Op dit moment is 20:20 aangesteld om het merk te vertegenwoordigen. Het zou Telebeeld niet verbazen als nog dit jaar het aantal distributeurs wordt uitgebreid. Natuurlijk verkoopt Huawei ook direct aan operatoren maar met steeds minder succes.

ZTE kiest voor een andere weg. Zij werken vooral samen met operatoren die de toestellen vaak onder eigen naam uitbrengen. Echter sinds deze week verkoopt de allochtone MVNO Lebara via The Phone House onder eigen naam een ZTE toestel. Eerder ging HI hen voor met de Tureis. Met het aanstellen van een nieuwe sales director, afgelopen februari, kunnen wij het een en ander van hen gaan verwachten.

De redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel