Zopo-gate update: Zopo matigt toon iets, maar blijft dreigen met juridische stappen tegen HEMA

Het Rotterdamse bedrijf Zopo is ervan overtuigd dat de nieuwe HEMA smartphones, de H3 en H5, klonen en imitatie Zopo telefoons zijn. Omdat het bedrijf claimt dat zij het alleenrecht hebben om deze toestellen in de Benelux te verkopen, wil het actie tegen HEMA ondernemen. Gisteren kwam het bericht dat Zopo al de gang naar de rechter had gemaakt. Uit een update dat vandaag op hun website verscheen, bleek het net iets genuanceerder te liggen.

Het taalgebruik van Zopo is iets minder emotioneel en wat juriidischer van ondertoon geworden en er wordt nu gesproken over mogelijke gerechtelijke stappen.

Zo op het oog lijkt het alsof Zopo de verkeerde partij probeert aan te spreken. Is de boosdoender niet Zopo in China? Of speelt er wat anders? Heeft HEMA misschien eerst geprobeerd hun nieuwe smartphones bij Zopo Benelux te kopen en zijn ze later, achter de rug van Zopo Benelux langs, direct met Zopo in China om te tafel gaan zitten? Het onbekende Zopo Benelux heeft wel een ding al bereikt. Het staat nu op de kaart.

Wordt vervolgd.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel