Windows Mobile boven 10% marktaandeel en Apple trekt nieuwe klanten

Goed nieuws voor Apple. Onderzoek wijst uit dat de nieuwe iPhone 5C vooral nieuwe consumenten aan Apple bindt. 50% van de kopers van dit toestel is overgestapt van een andere merk.  Vooral Samsung en LG lijken het slachtoffer te worden van Apple's succes. Dit blijkt uit recent onderzoek van Kantar Worldpanel, dat gisteren haar drie maandelijkse smartphone marktonderzoek publiceerde. Voor de iPhone 5S ligt dat totaal anders. Slechts 20% stapte over van een ander merk,  verreweg de consumenten hadden al een iPhone.

Uit Kantar's onderzoek, in de vijf grootste Europese landen (Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië), naar ontwikkelingen in telecomland blijkt dat in vergelijking met 12 maanden geleden Android en Windows Phone 8 de grote winnaars zijn.

BlackBerry, iOS en de 'overige' besturingssystemen verliezen terrein.

Als je september met oktober in detail vergelijkt dan worden de meeste ingezette trends bevestigd. Wel zakt Android iets terug en doet Apple het deze maand beter. De stijging van iOS wordt natuurlijk veroorzaakt door de succesvolle introductie van de iPhone 5S en 5C. BlackBerry daalt rap. Het meest opmerkelijke is wel de groei van Windows. Voor het eerst heeft dit OS een marktaandeel van meer dan 10%. Nokia moet alleen wel oppassen. Eigenlijk zijn alleen hun low-end toestellen succesvol en is het hoge marktaandeel te danken aan de goedkope Lumia 520 en 620.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel