Welke telefoon kan het best tegen vocht?

De grootste recycle-website van mobiele telefoons, tablets en computers in Amerika www.Gazelle.com heeft onderzoek gedaan naar waterschade bij populaire smartphones. Hun conclusie is dat je bij waterschade het beste de telefoon kunt schudden, uitblazen of zelfs uitzuigen met een stofzuiger om verdere schade te beperken.

Gazelle heeft ook onderzocht welke huis, tuin en keukenproducten kunnen helpen als je toestel in contact met vocht is geweest. Zo werden drijfnatte toestellen in kattenbakkorrels, ongekookte rijst, couscous en havermout gelegd. Geen van deze producten werkten goed. De beste methode is om het toestel onmiddellijk uit te doen, batterij uit de smartphone te halen (indien mogelijk) en de telefoon zoveel mogelijk uit elkaar halen en bloot stellen aan de buitenlucht.

Of natuurlijk een specialistisch product kopen. Eerder hebben wij het absorptievermogen van de speciale rescuetec-korrels getest. En dit speciale zakje voldeed eigenlijk bijzonder goed. Kijk hier nog eens voor onze test.

Welke telefoon is nu het best bestand tegen vocht? Zeker niet de Apple iPhones. Deze kwamen uit slechtste uit de test bij Gazelle. Zonder twijfel kunnen de Samsung Galaxy S3, S4 en S5 het best tegen vocht.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel