Wat is je oude iPhone 5S 16 GB nu nog waard?

De prijzen voor tweedehands Apple iPhones dalen altijd fors in de weken voor en vlak na de officiële aankondiging van een nieuwe iPhone. Hetzelfde gaat ook dit jaar weer gebeuren. Daarom adviseerden wij al voor de zomer om nog snel even je iPhone te verkopen. Net voor de prijsdaling.

De grootste recycle-site ter wereld, het Amerikaanse Gazelle.com, anticipeert op deze verwachte verlaging. Volgens dit bedrijf dalen de prijzen voor gebruikte iPhones na een lancering met gemiddeld 25%.

Daarom biedt de site consument aan om nu al hun toestel aan te bieden en dan de prijs vast te zetten. De prijs van vandaag wordt dan 50 dagen bevroren tot de verwachte lanceringsdatum van de nieuwe iPhone 6 op 5 septemeber. Je hebt daarna nog ruim de tijd tot 10 oktober om je toestel op te sturen en het geld te ontvangen. In Amerika ligt de iPhone 6 al voor oktober in de winkel dus zit je nooit zonder mobiel. Slimme zet van Gazelle. Wel valt de inruilprijs van een iPhone 5S 16 GB tegen. De site biedt je nu US$ 350 (€ 262).

Wij hebben onderzocht wat zo’n zelfde werkende iPhone 5S 16 GB in Nederland opbrengt. En dat varieert nogal per inruilsite.

Cash4Mobile biedt het meest en Techreturns het minst. En € 65 is best wel veel geld.

De ook in Nederland actieve Britse recclycler envirofone geeft slechts € 192,12 voor een werkende iPhone 5S 16 GB. Bijzonder weinig. De twaalf cent duiden op een geautomatiseerd systeem waarschijnlijk gebaseerd op de al veel lagere Engelse prijzen. Een afknapper.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel