Vivo X1 dunste smartphone ter wereld nu te koop

Het kleine Chinese bedrijf BBK Electronics verkoopt sinds dit weekend de dunste smartphone in de wereld de Vivo X1. Maakte Telebeeld al eerder bekend dat BBK met een dunne telefoon zou gaan komen nu kan dit toestel ook werkelijk in China gekocht worden. 

De Vivo X1 is flinterdun met zijn 6,65 mm. Natuurlijk draait deze telefoon op Android 4.1 en heeft het de beschikking over een 1,2 GHz dual-core processor met 1 Gb aan werkgeheugen. Het scherm is 4,7 inch groot en de smartphone heeft een 8 MP camera aan de achterkant. Voor video calling kan je gebruik maken van de 1,3 MP camera aan de voorkant. 16 Gb extern geheugen is beschikbaar voor muziek, bestanden, foto’s en video’s.

Sinds kort verkoop BBK ook al in Amerika en bijvoorbeeld Rusland. Het is waarschijnlijk dat dit toestel ook daar uitkomt. Losse verkoop prijs is op dit moment slechts US$ 400. Het ligt niet voor de hand dat de Vivo ook in ons land op de markt komt. Door de subsidies van operatoren hebben nieuwe lage kosten merken het altijd relatief moeilijk in Nederland. Immers de subsidies worden altijd op zeker in gezet en de consument kiest liever voor een bekend merk.

Echter met de komst van ZTE en Huawei gaat er wel een verschuiving in de markt plaatsvinden. Beide merken hebben overigens ook al dunne smartphones op de markt gebracht dit slechts een fractie dikker zijn dan deze Vivo.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel