'Veilige' Blackphone al binnen 5 minuten gekraakt

DEC CON 22, een belangrijke hackers bijeenkomst in Las Vegas, is nog maar net begonnen en er is nu al groot nieuws. Een bezoeker van de conferentie, Justin Case, was in staat om binnen vijf minuten, de nieuwe super veilige Blackphone te kraken en het toestel te rooten.  Daar ga je dan met deze Android smartphone, die o zo veilig was volgens de makers, een joint-venture van Geekphone en Silent Circle.

Wel moet worden opgemerkt dat de eigenaar van het toestel moet meewerken en de telefoon moet gekoppeld worden met een PC. Maar toch, binnen vijf minuten was het gebeurd. Geen sterke beurt voor de Blackphone, die samen met BlackBerry strijdt om wie nu de veiligste telefoon heeft. Blackphone heeft vandaag nogal wat punten verloren.

In Nederland gaat de Blackphone onder andere verkocht worden door KPN, die nog steeds spreekt over de Blackphone als de ‘privacy’ telefoon.

Wij zijn benieuwd of KPN doorgaat met dit project. En waarom moet juist nu de KPN zo’n toestel in haar assortiment opnemen? Eerder al was daar de Fairphone flop en nu hetzelfde gebeuren met de Blackphone?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel