UITROL SOFTWARE-UPDATE NOKIA LUMIA BLACK

Eigenaren van een Nokia Lumia met besturingssysteem Windows Phone 8 (WP8) krijgen in de komende weken een software-update genaamd Black. Deze Lumia Black-software-update wordt wereldwijd in fasen uitgerold. De Lumia Black-update combineert een groot aantal nieuwe functies, betere fotografiemogelijkheden en nieuwe apps met een Microsoft-/Nokia-update voor een nog betere smartphone-ervaring.

Wat kunnen eigenaren verwachten als ze de Lumia Black-update hebben geïnstalleerd?

  • App Folder. Deze functie maakt de Lumia-ervaring nog overzichtelijker. Je kunt vergelijkbare apps en instellingen in één app-map ordenen en deze toegankelijk maken met een aparte ‘tile’ op je startscherm.
  • Nokia Glance screen 2.0. Zorgt dat je realtime, met één blik op het startscherm, op de hoogte bent van de laatste informatie: telefoon, berichten, e-mail, Outlook, agenda en alle apps die waarschuwen bij nieuwe berichten, zoals Twitter, Facebook, WhatsApp en sommige games.
  • Bluetooth LE. Bluetooth Low Energy is nu beschikbaar voor alle Lumia-smartphones met Windows Phone 8, en voor uitwisselbare gadgets, zoals de Adidas MiCoach-accessoires.
  • Nokia Refocus. Binnenkort beschikbaar  op alle Lumia-smartphones met 1 GB RAM of hoger en het Windows Phone 8-besturingssysteem (Lumia 820; Lumia 920; Lumia 925; Lumia 1020 en de Lumia 1520).
  • Nokia Beamer. Informatie delen van je smartphonescherm op bijvoorbeeld een computerscherm. Dat wordt nu eenvoudiger dan ooit met Nokia Beamer door een QR-code met je Lumia op www.photobeamer.com te scannen.
  • Nokia Storyteller. De Storyteller-app werd eind 2013 al aangekondigd voor o.a. de Lumia 1520. Nu profiteren ook andere Lumia-gebruikers van deze app. Nokia Storyteller ordent de foto’s voor je op datum en locatie. Hierdoor is het eenvoudiger om een verhaal achter en met foto’s te vertellen.
  • Nokia Camera. Combineert Nokia Pro Camera en Smart Camera om het fotograferen nog makkelijker te maken. En om ervoor te zorgen dat elke foto raak is. De app was sinds vorig jaar al beschikbaar voor alle Nokia Lumia-toestellen met PureView. Nu is hij ook te downloaden voor alle andere Lumia-smartphones met Windows Phone 8. De allernieuwste Nokia Camera-update ondersteunt ook raw DNG voor bezitters van de Lumia 1020. Dit is al beschikbaar voor de Lumia 1520. Het DNG-formaat betekent ongecomprimeerde en onbewerkte fotobestanden. Met raw DNG-bestanden is het mogelijk creatiever met je foto’s om te gaan. Of het nu gaat om een enthousiaste amateur- of professionele fotograaf, het geeft een professionele workflow voor smartphonebeelden.
  • Nieuwste-generatie beeldbewerkingsalgoritmen. De Lumia Black-update levert een betere kwaliteit beelden op voor op de Lumia 1020. Verbeteringen zijn onder andere een nieuw ‘oversampling algoritme’, waardoor foto’s met ruisonderdrukking er natuurlijker uitzien, zonder dat de foto inboet aan scherpte.

De Lumia Black-update bevat ook een aantal verbeteringen van Microsoft. Een daarvan is deveiligrijdenstand waarmee het toestel onnodige afleidingen verbergt als je op de weg zit. Daarnaast zijn eraangepaste ringtones voor elk contact mogelijk. Verder zijn apps af te sluiten binnen het multitasking-menu en is het kantelen van het scherm te blokkeren.

Hoe updaten?

De uitrol van de Lumia Black-update is begonnen voor de Lumia 1020- en Lumia 925-smartphones. Andere modellen in de Nokia Lumia Windows Phone 8-serie volgen in de komende weken.

Een Nokia Lumia-smartphone checkt elke week automatisch op updates en geeft een alert als er een beschikbaar is. Gebeurt dit niet, dan adviseren we te gaan naar Settings -> Phone update. Als Lumia Black klaarstaat voor de betreffende smartphone, dan kan het direct vanaf dat scherm worden gedownload (via wifi) en geïnstalleerd.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel