Tweede succes Nokia op de zakelijke markt

Nadat eerder al bekend was geworden dat KPN al haar accounts managers, ruim 750, met een nieuwe Nokia Lumia 920 gaat uitrusten, is daar vandaag ilionx bijgekomen. Opnieuw een succes voor Nokia en Microsoft. Het lijkt er sterk op dat Nokia de positie van BlackBerry in de zakelijke markt gaat overnemen:

ICT dienstverlener ilionx uit Utrecht heeft na een uitgebreide test van Windows Phone 8 smartphones gekozen voor de nieuwe Nokia Lumia 920. Hun Microsoft Consultants worden na de officiële introductie van het toestel hiermee uitgerust.

Consultants van ilionx die de test hebben uitgevoerd zijn met name te spreken over het grote scherm en de scherpheid en zichtbaarheid daarvan in direct zonlicht. Rafi Vayani van ilionx over de Nokia Lumia 920: “Het standaardgeheugen van 32GB en de grote batterij capaciteit passen goed bij zakelijke toepassingen en intensief gebruik. En het draadloos opladen via Qi past natuurlijk prima bij het Nieuwe Werken”.

Zakelijk, betrouwbaar en veilig
Wiebe de Boer, algemeen directeur van ilionx: “Wij hebben reeds een aantal zakelijke Apps voor klanten onder iOS en Android ontwikkeld. Inmiddels ontwikkelen wij op verzoek van een aantal bedrijven op het Windows Phone 8 platform. De Lumia 920 is een uitstekend device voor zakelijk gebruik en Windows Phone 8 is hiervoor een betrouwbaar en veilig platform.” Op beveiligingsvlak is Windows 8 Phone uitgerust met het Secure Boot-mechanisme en encryptie via het welbekende BitLocker van Windows 8. Dit maakt Windows Phone 8 zeer geschikt voor gebruik in het bedrijfsleven. 


ilionx heeft prototypes van de Nokia Lumia 920 al kunnen testen dankzij de nauwe samenwerking met Nokia Nederland, Microsoft Nederland en haar telecomleverancier Dufaco.

“Nokia Nederland is verheugd over de beslissing van ilionx. De kwaliteit van de Nokia Lumia 920 en 820, de 4G LTE mogelijkheden, onze unieke apps zoals gratis wereldwijde navigatie en de uitstekende 8.7 MP camera van het toestel, zijn belangrijke aspecten voor een zakelijk gebruiker. Dit is absoluut de beste smartphone voor zakelijk gebruik,” zegt Sander Teunissen, Sales Manager B2B Nokia Nederland.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel