Telebeeld presenteert trots de nieuwe iPhone 6

Eindelijk, na een lange reis ligt hij dan in al zijn glorie voor ons: de iPhone 6 dummy. Midden vorige week kreeg Telebeeld een tip van PinXit Europe, dat MJOY, het bekende accessoire-merk, in China de beschikking had over een dummy van de nieuwe iPhone 6. Na bemiddeling van PinXit, die de Nederlandse distribiteur van MJOY is, werd de dummy naar ons opgestuurd.

Eerst maar eens de exacte afmetingen van de iPhone 6 dummy, wij hebben de maten vergelijken deze met de iPhone 5S.

  • De nieuwe iPhone 6 is 6,77 cm breed. Dat is een stuk breder dan de iPhone 5S die 5,86 cm meet.
  • Van onder naar boven is het toestel 13,75 cm hoog, terwijl de iPhone 5S 12,38 cm hoog is. De iPhone 6 is dus een stuk groter dan zijn voorganger. Logisch want het toestel krijgt een groter scherm.
  • Opvallend is hoe dun de iPhone is. Maar 0,70 cm dik. Zo is de iPhone 5S 0,75 cm dik.
  • Het scherm heeft een diameter van 11,94 cm (4,7 inch). Ter vergelijking: de iPhone 5S heeft een scherm van 10,16 cm (4 inch).
  • De randen om het scherm zijn 0,36 cm.
  • De dummy weegt 111 gram. Ter vergelijking: een iPhone 5S weegt 112 gram.

De iPhone 6 heeft hoeken, die lijken op die van de iPad Air en de huidige generatie iPod Touch. De aan/uit knop zit aan de rechterkant net boven de simkaarthouder. Aan de andere zijde vind je de mute-knop en vlak daaronder de twee volumeknoppen. Natuurlijk bevindt zich in de home-knop ook een vingerafdruksensor.

Aan de achterkant is de camera met een dual-LED flits zichtbaar. Aan de onderkant van de iPhone 6 zit de 3,5 mm phone-jacket om een koptelefoon of bijvoorbeeld earphones aan te sluiten.

Ook de lightning-connector, de communicatie-adapter waarmee de iPhone ook wordt opgeladen, zit aan de onderkant. De microfoon zit precies tussen de phone-jacket en de lightning-adapter. Rechts van deze adapter zijn de speakers.

Wanneer je de iPhone 6 naast bijvoorbeeld de Wolfgang AT-AS50HD legt dan zie je pas hoe rank dit nieuwe toestel eigenlijk is.

In vergelijking met deze iPhone 6 lijkt de Samsung Galaxy S4 wat rondborstiger. De schermen van deze beide toestellen, Samsung en Wolfgang, zijn wel wat breder. Ook bij de iPhone 6 lijkt Apple weer voor haar eigen schermratio te hebben gekozen.

Het feit dat MJOY ons via PinXit Europe deze iPhone 6 dummy kon leveren, zegt iets over de connecties van MJOY in China en hun zogenaamde time-to-market. In korte tijd heeft PinXit een goede reputatie in Nederland opgebouwd met hun uitstekende lijn van ‘no nonsense’ accessoires. Geen ingewikkelde vergoedingen en rebates met navenante schimmige retourrechten. Nee, je weet precies wat je aan hun hebt. Bovendien zijn de accessoires van MJOY altijd up-to-date en prettig geprijsd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel