Tech Data Mobile aangesteld door Apple als iPhone-distributeu

Tech Data Mobile wordt door Apple geautoriseerd om iPhones te gaan distribueren. Hiermee doorbreekt Apple haar huidige beleid van alleenrecht voor verkoop van iPhones door netwerken zoals T-Mobile, Vodafone en KPN. Eerder had Tech Data al de rechten gekregen om de distributie van iPads te gaan doen. Dit is bijzonder goed nieuws voor Tech Data Mobile.

Maar wel een grote kanttekening. Voorlopig krijgt het bedrijf alleen de distributierechten voor Duitsland en Frankrijk. De Nederlandse vestiging valt voorlopig buiten de boot. Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer het oude MCC ook in ons land officieel iPhones mag gaan verkopen.

Dit bericht lijkt een bevestiging te zijn voor verdere strategische wijzigingen bij Apple. Werd eerder al oogluikend additionele kortingen toegestaan - in Nederland door MediaMarkt met extra korting op de nieuwe iPad Air - nu komt daar dus een aanpassing in Apple's manier van distribueren. Niet alles meer alleen direct of via netwerken, nee nu ook via de normale distributieroute. Wel vragen wij ons af of iedereen nu bij Tech Data iPhones kan kopen of dat dit alleen voor de strak gecontroleerde Apple centra is weggelegd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel