Stuiteren mag!

Een nieuwe trend kondigt zich aan. Er is een duidelijke opmars te zien in het aantal merken 'ruggidized' telefoons oftewel stuitertelefoons. Je kent ze wel de verstevigde telefoons die niet alleen tegen een stootje kunnen en maar vaak goed bestand zijn tegen stof en water. De ideale partner voor stoere beroepen.

Tot een paar maanden geleden werd deze markt totaal gedomineerd door het Amerikaanse bedrijf Sonim. Zij zijn de specialist op dit gebied en geven bijvoorbeeld levenslange garantie op al hun toestellen. Maar het lijkt dat ze langzaam maar hand verdrongen worden. Sonim gaat namelijk niet mee met de tijd. Zo hebben ze bijvoorbeeld nog steeds geen stuiter smartphone op de markt gebracht. En juist dat gaat hen nu opbreken.

Vooral aan de andere kant van de Noordzee in Engeland wordt de markt overspoeld door nieuwe robuuste telefoons. De stoet wordt aangevoerd door het merk JCB (ook wel bekend van hun bulldozers) dat via Carphone Warehouse (het moederbedrijf van de Nederlandse The Phone House) vooral in het begin van dit jaar heel veel 'rugged'-toestellen heeft verkocht. Natuurlijk kan de grootste concurrent van JCB, CAT, niet achterblijven. Ook zij hebben de markt succesvol betreden met hun smartphone toestellen. Sinds kort is daar Toughield bijgekomen.

Toughshield heeft een toestel dat er net even anders uitziet dan je verwacht.

Helaas zijn de specificaties niet spectaculair. Zo draait het toestel op Android 2.3, heeft het een ultra laag resolutie op een scherm van slechts 3,77". Wel IP 67 gecertificeerd (bescherming tegen stof en waterproof) en een 5 MP camera voor dit dual-sim toestel. Het goede nieuws is echter dat dit jaar nog de R750 op de markt komt. Met dit keer wel serieuze specs: Quad core 1.2 Ghz CPU, 4 Mb geheugen en Android 4.1.

In Nederland is de Toughshield nog niet te koop. Hetzelfde geldt voor de smartphones van JCB. Sinds kort worden de toestellen van CAT in ons verkocht door de Duitse distributeur ENO.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel