Sony onthult 3 nieuwe smartphones en Xperia tablet in Berlijn

Meer nieuws uit Berlijn. Het Japanse Sony kondigt maar liefst drie nieuwe Xperia smartphones aan en een hun eerste Xperia tablet. Alle nieuwe toestellen krijgen Android 4.0 Ice Cream Sandwich als operating systeem. Het belangrijkste verschil tussen de telefoons is de grootte van het scherm.

Grappig genoeg heeft Sony (weer) gekozen voor simpele namen: De Xperia T, Xperia V en Xperia J. Verassend genoeg krijgt de tablet de naam S mee. Blijft bizar en wij vragen ons werkelijk af welke marketinggenie dit heeft kunnen bedenken. 

Hieronder een overzicht van de specificaties:

 

 

Het lijkt erop dat de Xperia V, met de IP certificering en dus beschermd tegen stof en water, voorlopig niet in Nederland op de markt komt. De T en J lijken nog dit jaar geïntroduceerd te worden.

Ook voor de nieuwe Xperia tablet S  is het nog zeker of en wanneer deze in Nederland te krijgen is. De tablet beschikt over een fraaie aluminium behuizing met een scherm van 9,4” en draait op een Tegra 3 quad-core processor. De tablet S is net zoals de Xperia V bestand tegen spatwater.

Zoals vaker zijn de Sony toestellen prachtig van design en zullen zeker een groep consumenten aanspreken. Helaas staat Sony ook bekend om haar relatief hoge prijzen. Op de exacte prijspunten zullen wij in ieder geval nog even moeten wachten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel