Smartphone en tablet bezit stijgt snel

58% van alle mobiele telefoons zijn smartphones op dit moment in de UK. Daarnaast hebben ruim 20% Britten en een eigen tablet. In vergelijking met 12 maanden geleden is het aantal smartphones bezitters verdubbeld volgens onderzoek van YouGov en het aantal tablet eigenaren zelfs met 80%.

Volgens verwachting wordt de smartphone vooral gebruikt voor het lezen van mails, het bijhouden van diverse sociale media en voor navigatie. Het onderzoek laat niet zien hoeveel mensen nog gewoon bellen met hun toestel. 13% van de smartphones worden ook gebruikt om online te kopen.

Hetzelfde onderzoek toont aan dat 11% van de Britten een dongle hebben waarmee zij via hun PC overal op internet kunnen. Dit percentage daalt snel zeker omdat de meeste smartphones tegenwoordig een zogenaamde hotspot functie hebben. Dit maakt het mogelijk om via je toestel tot  wel 5 WiFi apparaten toegang tot internet te geven.

In Nederland zullen de percentages nu nog iets lager zijn maar niet veel. Omdat telefoons in ons land nog steeds gesubsidieerd worden lopen wij altijd voorop in Europa. Nieuwe toestellen en technologieën worden zeer snel in ons land geaccepteerd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel