Samsung verkoopt 630.000 stuks Galaxy Note Edge

Samsung introduceerde de Galaxy Note Edge als ‘limited edition concept device’. En met een reden: de Koreanen wilden zien hoe consumenten op deze nieuwe vormfactoor zouden reageren. De geschiedenis heeft namelijk aangetoond dat het introduceren van nieuwe ontwerpen eigenlijk altijd gedoemd is te mislukken. Vandaar het voorbehoud van Samsung met betrekking tot deze smartphone met het aan een kant afgeronde scherm.

Gisteren kwam Samsung met de eerste verkoopcijfers van de Note Edge naar buiten. Tot nu toe zijn er wereldwijd 630.000 van dit model verkocht. Ter vergelijking. Van de Samsung Galaxy Note 4 zijn er in de eerste maand na introductie ruim 4,5 miljoen stuks van verkocht.

Moet Samsung nu blij zijn met dit aantal of is het toch een teleurstelling? Wij denken dat Samsung toch wel tevreden is. Zeker als je bedenkt dat het maken van zo’n gebogen scherm best wel lastig is en dat er hierdoor een beperkte beschikbaarheid was. Wellicht komt Samsung in Barcelona ook met een Edge variant van de nieuwe Galaxy S6.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel