Speelt Samsung vals?

Samsung speelt vals. Al eerder werd het bedrijf beschuldigd van het manipuleren van zogenaamde benchmarkttests toen de Samsung Galaxy S4 op de markt kwam. Nu zijn er opnieuw sterke aanwijzigingen dat deze Koreaanse fabrikant het met eerlijke tests niet zo nauw neemt.

De rechter test is correct en de andere is gemanipuleerd door Samsung. Hoe Samsung dat nu doet is een beetje een technisch verhaal. De Note 3 gebruikt een quad-core processor. Simpel gezegd één grotere CPU, die is opgebouwd uit 4 rekenkernen. Wanneer deze processor in de slaapstand gaat, worden drie van de vier kernen inactief. Eén kern blijft wel actief, maar met veel minder vermogen. Logisch want het toestel is in zijn 'idle mode'.

Speciale apps zorgen er nu voor dat alle vier de kernen altijd op de hoogste snelheid blijven draaien. Hierdoor worden benchmarks positief beïnvloed.

Het lijkt dat de Note 3 veel sneller is dan het toestel in werkelijkheid is. De verschillen met en zonder de speciale benchmark apps zijn significant. Zeker ook als je de uitkomsten vergelijkt met andere vergelijkbare toestellen. Dan ineens zijn de prestaties van de Note 3 bijna gelijk aan die van de nieuwe LG G2 en dat vertelt Samsung je dan weer niet.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel