Samsung Galaxy SIII goed en minder goed nieuws

Vandaag maakte Samsung’s hoofd communicatie, J.H. Shin, bekend dat het Koreaanse bedrijf verwacht voor eind juli meer dan 10 miljoen Samsung SIII’s wereldwijd te verschepen. Hoewel een enorm aantal steekt het toch een beetje schril af bij een eerdere aankondiging dat er in voorverkoop al bijna 9 miljoen SIII smartphones waren verkocht. De Galaxy SIII is sinds 3,5 weken beschikbaar in een record aantal landen overal over de globe. Telebeeld heeft van verschillende retailers vernomen dat vraag het aanbod ruim overstijgt. 

Wie herinnert zich niet de ontploffende accu’s van Nokia telefoons enkele jaren geleden. Het bleek hierbij om een vervalste Nokia batterij te gaan. Maar het deed de naam Nokia geen goeds. Vandaag werd bekend dat Samsung onderzoekt of de claim van een Ierse eindgebruiker juist is dat zijn gloednieuwe Samsung SIII spontaan vlam vatte tijdens het opladen. Blijkbaar explodeerde, met witte vlammen en rook, de Galaxy in zijn auto terwijl het toestel in een autohouder zat. Samsung is hiervan zo geschrokken dat de Ier meteen een nieuw toestel is aangeboden en de zaak op het allerhoogste niveau wordt onderzocht. Immers, volgens Samsung, de veiligheid van klanten staat bovenaan.

Dit soort claims zijn altijd lastig te controleren. Werd een originele lader gebruikt of een goedkoop Chinees model? Was er wellicht wat anders aan de hand? Of is het gewoon een valse claim? Samsung doet er goed aan dit serieus te onderzoeken. Je weet immers maar nooit. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel