Samsung Galaxy S5 verkoopt veel beter dan de Apple iPhone 5S

Na zeven dagen verkoop is 0,7% van alle actieve Android smartphones nu al een Samsung Galaxy S5, aldus onderzoek van Localytics op basis van gegevens gegenereerd uit 25.000 verschillende Android apps. Ter vergelijking: 28% van alle Android telefoons in Europa is op dit moment een Samsung Galaxy S4.

In het verleden heeft Localytics ook onderzocht hoe snel de iPhone 5S werd geaccepteerd.

Na zeven dagen was 1,1% van alle actieve iPhones een iPhone 5S. Substantieel meer dan de S5, maar je kunt beide toestellen niet helemaal met elkaar vergelijken:

  • Het aantal Android telefoons is veel groter dan iPhones. Er zijn dus al veel meer Samsung Galaxy S5 smartphones verkocht in de eerste zeven dagen dan de iPhone 5S
  • Op hetzelfde moment dat de Galaxy S5 op de markt kwam, werd ook de nieuwe HTC One (M8) geïntroduceerd. Dit had een negatieve invloed op de verkoop. Welk toestel was immers het beste?
  • De Android-markt is veel meer gefragmenteerd. Er zijn misschien wel honderd verschillende merken terwijl er maar één Apple is

64% van alle actieve Samsung Galaxy S5 telefoons is in Amerika verkocht. 23% in Europa en slechts 13% in de rest van de wereld. Dit moet Samsung tegenvallen omdat men had verwacht dat de S5 het juist goed zou gaan doen op hun thuismarkt, Korea. Bovendien ging het toestel daar eerder in de verkoop.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel