Samsung Galaxy S5 valt tegen

Valt de nieuwe Samsung Galaxy S5 tegen? Als je de eerste berichten mag geloven wel. Maar volgens Samsung willen gebruikers helemaal niet de allerlaatste technologie. Nee, de S5 geeft consumenten wat zij willen en het toestel moet geen showcase zijn van de allerlaatste sneufjes. Dit beweert tenminste Samsungs hoofd van hun mobiele telefoons J.K. Shin.

Klanten hebben behoefte aan functionaliteit en herkenbaarheid. En dit heeft de Galax S5 zonder twijfel. Het toestel heeft ondanks het feit dat het marginaal groter is dan de S4 – eén inch – dezelfde look-and-feel. Ook de resolutie van het AMOLED scherm is gelijk aan die van zijn voorganger. Wel is het toestel nu volledig uit metaal en is de processor sneller geworden. De Galaxy S5 heeft een quad-core 2,5 GHz CPU en niet de verwachte 64-bits octa-core processor gekregen.

Wel heeft het toestel een vingerafdruksensor gekregen om de telefoon te ‘unlocken’ en hiermee kunnen zelfs betalingsopdrachten worden afgegeven. Ook heeft Samsung fitness-functie toegevoegd via de Gear Fit. Hun nieuwe smartband die naast de ook nieuwe smartwatches Gear 2 en Gear 2 Neo worden gepositioneerd. Met de Gear fit worden je stappen geteld, kun je eenvouding zien hoeveel calorieen je hebt verbrand en via de ingebouwde hartslagmeter kun je ook eenvoudig je hartslag monitoren.

Wellicht vallen de specificaties analisten wat tegen. Maar ook voor Samsung is ‘time to market’ cruciaal. Dat lijkt ons een de echte reden waarom de S5 wellicht net even wat minder is dan de eerder genoemde hype. Het verhaal dat consumenten niet op de allernieuwste specificaties zitten te wachten, gaat erbij ons niet in.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel