Samsung Galaxy Note 4 heeft het beste smartphone-scherm ooit

De Samsung Galaxy Note 4 heeft het beste smartphone-scherm ooit, aldus onderzoek van DisplayMate. In een bijzonder technisch verhaal doen zij gedetailleerd uit de doeken op welke fronten de Note 4 beter is dan iedere andere telefoon, die op dit moment te koop is.

De Note 4 heeft een 5,7” AMOLED scherm met een resolutie van 2560 * 1440. Hier door is het aantal pixels per inch (ppi) met 518 extreem hoog. Hoe meer pixels hoe scherper en contrastrijker het scherm. AMOLED schermen hebben de neiging om kleuren een beetje over te compenseren. Hier heeft Samsung iets op gevonden. Net als bij TVs kun je de kleurenintensiteit van het scherm aan je eigen wensen aanpassen. Dus een ander kleurengamma bij het kijken naar video’s dan bijvoorbeeld bij het surfen op internet.

Ook als je met een hoek naar het scherm van de Note 4 kijkt dan blijft het relatief helder. Je verliest dan slechts 19% van de helderheid van het scherm. Mits je inkijkhoek kleiner is dan 30% tenminste. Het Note 4 scherm reflecteert ook minder dan de meeste andere schermen. De beste prestatie hierbij gemeten is 4,4%. De Note 4 komt uit op 4,8% . Bijzonder goed.

Het energieverbruik van het scherm is laag. Nog nooit gebruikte een smartphone-scherm zo weinig energie. Dit zorgt ervoor dat de Note 4 minder vaak opgeladen hoeft te worden. In vergelijking met de Sony Xperia Z2 met een resolutie van 1920 * 1080 consumeert het Note 4 scherm zelfs 40% minder energie. Ook als je het scherm van de Note 4 vergelijkt met haar voorganger, de Note 3, dan gebruikt de eerste 14% minder energie.

Kijk voor het hele zeer technische verhaal hier.

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel