Samsung Galaxy Alpha is allereerste 4G+ smartphone

 

Met Samsung wordt snel mobiel internet vanaf nu nog sneller. De Galaxy Alpha is de allereerste smartphone die 4G+ ondersteunt, waardoor je tot een derde sneller kunt downloaden dan de huidige standaard. Door innovatie snel in productie te nemen, maakt Samsung het leven aangenamer met slimme technologie.

De theoretische downloadsnelheid van de Galaxy Alpha bedraagt 300Mbps, ruim sneller dan nu gebruikelijk is met 4G. Daarmee wordt het downloaden van programma’s en grote bestanden een kwestie van seconden en het streamen van HD-videobeelden een verademing.

4G+ (‘LTE Advanced’) is de opvolger van 4G, de huidige standaard voor snel mobiel internet. De nieuwe standaard is in Nederland in toenemende mate beschikbaar op de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Samsung loopt voorop in de markt van snel mobiel internet. In het voorjaar van 2014 verscheepte de fabrikant maar liefst 28.6 miljoen smartphones met 4G-ondersteuning. Daarnaast introduceert Samsung regelmatig nieuwe toepassingen voor 4G. Een voorbeeld daarvan is LTE Broadcast, waarmee bijvoorbeeld live beeld via het 4G-netwerk wordt gepusht naar grote groepen gebruikers. In april 2014 is met deze toepassing geëxperimenteerd in Amsterdam.

De Samsung Galaxy Alpha is vanaf september verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs van € 599,-.

Door: persbericht

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel