Samsung en Apple verliezen terrein

Wereldwijd is de smartphonemarkt in het tweede kwartaal van 2014 met 23,1% gegroeid in vergelijking met 2013, aldus recent onderzoek van IDC. Voor het eerst verliezen zowel Samsung als Apple fors marktaandeel aan vooral Chinese fabrikanten. Wel blijven beide fabrikanten verreweg het grootste marktaandeel hebben.

Ronduit spectaculair is de groei van Huawei. Dit bedrijf wist het aantal verkochte smartphones bijna te verdubbelen. Maar let ook op Lenovo. De IDC cijfers zijn nog zonder Motorola, dat op korte termijn volledig wordt geïntegreerd en dus gaan meetellen bij Lenovo. Duidelijk wordt dat de smartphonemarkt aan het fragmenteren is. Er komen meer en meer aanbieders die allemaal hun deel opeisen. In vergelijking tot twaalf maanden geleden steeg deze groep met bijna 40%.

Ook in Nederland krijgt Samsung het steeds moeilijker. Iedere maand verliest het een fractie van haar marktaandeel. Daarnaast staan ook de prijzen zwaar onder druk. De vooruitzichten voor Apple zijn beter met de introductie van de nieuwe iPhone 6 in het vooruitzicht.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel