Samsung en Apple pas op voor Kazam

Durf  hebben ze in ieder geval de beide oprichters van het nieuwe Europese smartphone merk Kazam. Michael Coombes en James Atkins hebben allebei in Engeland bij HTC gewerkt. Coomebs in een verkoopfunctie, nu CEO van Kazam, en Atkins als hoofd marketing en bij Kazam de CMO. En nu dus bij het nieuwe Kazam.

Eigenlijk is er nog heel weinig bekend over dit nieuwe smartphone merk. De naam is eigenlijk het enige.  In hun persbericht staat dat er nog dit jaar enkele smartphones komen, alleen in Europa, die verschillende prijssegmenten gaan bedienen.  Meer niet. Gaan de toestellen op Android draaien? Waarschijnlijk wel maar niet bevestigd.

Gisteren maakte Kazam bekend dat hun team nu bijna compleet is en hebben ze verkopers aangesteld in Scandinavië, Polen en Duitsland.

Daarnaast nog een interessante benoeming. Keer op keer wijst Kazam erop dat hun service ‘outstanding’ gaat worden en dat customer service centraal staat in hun verkoopstrategie. Met de aanstelling van de in Nederland bekende Stefan Schietaert, voormalig service manager Benelux voor Toshiba Mobile en daarna Motorola, wordt duidelijk dat Kazam dit punt inderdaad erg serious neemt.

Verder onderzoek wijst uit dat het nieuwe Engelse bedrijf gefinancierd wordt door een groep privé investeerders, die ook bijvoorbeeld achter een mobiele telefoon R&D bedrijf staan en in het verleden ook actief zijn geweest in het ondersteunen van diverse telefoonmerken. Meteen gaat de gedachte uit naar het oude Sendo, die jarenlang tegen de klippen in vocht op de Europese telefoonmarkt. En niet geheel onverdienstelijk overigens.

Telebeeld gaat de ontwikkelingen rond Kazam scherp in de gaten houden. Het is niet bekend of zij ook naar Nederland komen maar dat licht natuurlijk wel voor de hand.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel