Samsung komt als eerste met gebogen telefoon

Het is dan eindelijk officieel. Samsung introduceert de Galaxy Round, de eerst smartphone met een gebogen scherm. Nee, nog niet naar de winkel rennen, want voorlopig komt deze telefoon - vanaf morgen 10 oktober - alleen in Zuid-Korea op de markt.

Het toestel heeft een gebogen 5,7" super AMOLED scherm met een resolutie van 1920 * 1080. Het scherm heeft in de breedte een lichte buiging.

Volgens Samsung zorgt de lichte buiging ervoor dat berichten, zoals gemiste gesprekken, makkelijker te lezen zouden zijn. Tja. De praktijk moet gaan uitwijzen of zo'n scherm werkelijk beter en vooral prettiger werkt. Wij hebben nog wat twijfels. Overigens niet over de ontwerpkwaliteit van Samsung. Hun grootste uitdaging is geweest om een niet buigzame accu in het toestel te integreren. En best wel een zware batterij van 2.800 mAh. En dat is gelukt. De overige specificaties zijn niet echt spectaculair. De processor is, niet verrassend, een Snapdragon 800, die draait op 2,3 GHz met wel 3 Gb werkgeheugen. Het toestel beschikt over 32 Gb opslag dat verder uitbreidbaar is met SD-kaartjes. De camera aan de achterzijde is 13 MP en de webcam 2 MP. Het toestel is slechts 7,9 mm dik en dat gecombineerd met de lichte buiging ziet er wel mooi uit.

Android 4.3 is op deze smartphone geïnstalleerd met daarnaast de traditionele Samsung apps, zoals bijvoorbeeld TouchWiz. Interessant is de prijs van US$ 1.000 (€ 736). En dat is wel heel veel geld voor een telefoon.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel