Primeur: nieuwe super-de-luxe telefoon van CVTOS kan concurrentie aan met Vertu

Eerder deze week berichtte Telebeeld over een nieuw super-de-luxe smartphone, die direct de concurrentie met bijvoorbeeld Vertu aan kan gaan. Na intensief onderzoek hebben wij meer details over de nieuwe CVSTOS smartphones, boven water kunnen halen.

Maar eerst wat meer over het Zwitserse horlogemerk CVSTOS (spreek uit Custos), dat in 2005 is opgericht. Hun ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van sterk contrasterende  en soms ook felle kleuren. In sommige opzichten  vaak een klassiek design in combinatie met de modernste technologie. De website is prachtig en voldoet precies aan hun image. De horloges zijn namelijk niet goedkoop en zijn te koop vanaf minimaal € 10.000.

Rusland is een belangrijke afzetmarkt voor CVSTOS en daar gaan, volgens onze bron, dan ook vanaf het eerste kwartaal van 2015 de eerste telefoons verkocht worden. Een paar opmerkelijke zaken. De toestellen gaan draaien op Windows Phone 8.1. En dat is echt uniek. Er is op dit moment nog geen toestel in dit segment dat met het besturingssysteem van Microsoft werkt.

Er schijnt ook een Nederlands bedrijf achter deze nieuwe luxe smartphones te zitten. Electronics Empire B.V., bekend van onder andere de Veronica-tablets, uit Nederland is gevraagd om de smartphones te gaan produceren. Het ontwerp is gedaan door Antonio Terranova, een van de eigenaren van CVSTOS. De toestellen worden in ons land geassembleerd. De software – interface en voor geïnstalleerde apps  - kan worden aangepast aan de individuele eisen van de klant. Daarna wordt iedere custom-made smartphone direct naar de klant gestuurd.

Wij hebben ook de hand kunnen leggen op foto’s van dit nieuwe toestel. Ook hieruit blijkt dat de telefoons het eerst in Rusland verkocht gaat worden. De Russische adelaar is prominent op de smartphone afgebeeld.

Hoewel onze bron meldt dat de specificaties nog niet definitief zijn, is wel het volgende bekend:

  • 5” scherm met een resolutie van 1280 * 720
  • Windows Phone 8.1
  • Qualcomm processor
  • Slechts 5,2 mm dik
  • 13 MP camera
  • 5 MP webcam

Wij gaan verder met ons onderzoek. Zo zijn wij heel erg benieuwd naar de prijs van deze smartphone.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel