Peugeot koopt 10.000 BlackBerry smartphones

Nu eens goed nieuws voor BlackBerry. De Franse automaker Peugeot Citroën gaat 10.000 BlackBerry's kopen voor hun medewerkers in Frankrijk en Spanje. De keuze is gevallen op de BlackBerry Z10. En dat is best wel opmerkelijk. Immers van alle nieuwe BB 10 smartphones is het juist dit toestel dat het meest bekritiseerd wordt.

Ook kampt BlackBerry met enorme voorraden van dit toestel. Wellicht zorgt dit ervoor dat Peugeot een ongekend goede deal heeft gekregen. Naast de Z10 gaat het bedrijf ook gebruik maken van BES10, BlackBerry's enterprise mobility management software. Hiermee kan heel eenvoudig het telefoongebruik van medewerkers in de gaten worden gehouden en indien nodig kunnen toestellen bijvoorbeeld op afstand geblokkeerd worden.

Qua veiligheid komen nog weinig andere fabrikanten in de buurt. Hierom kiezen de Fransen voor BlackBerry. Eerder zagen wij al dat president Obama en de Duitse bondskanselier Merkel kiezen voor een BlackBerry om dit veiligheidsaspect. Wellicht dat op termijn Samsung met haar nieuwe software Knox een alternatief gaat worden. Tot die tijd: veiligheid = BlackBerry.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel