Opnieuw ontslagen bij BlackBerry. Ook in Nederland?

Dat het niet goed gaat met BlackBerry is duidelijk. Dit wordt nog eens onderstreept door het ontslag gisteren van de helft van alle verkopers in Noord Amerika. Het volledige consumenten sales team is naar huis gestuurd. Ook een groot deel van de op de zakelijke markt gerichte verkopers heeft hun baan verloren.

Eerder maakte BlackBerry al bekend dat er wereldwijd 5.000 mensen uitgaan. Vorige maand kwamen daar nog eens 250 werknemers op het R&D hoofdkantoor te Waterloo, Canada, bij. In Nederland heeft BlackBerry nog een relatief klein verkoop- en marketingteam, waar de afgelopen maanden ook verschillende contracten ontbonden zijn. Het Nederlandse team valt onder BlackBerry's kantoor in Frankrijk en wij vragen ons af wat BlackBerry met het Nederlandse kantoor van plan is. Nog geen 18 maanden geleden had BlackBerry een groot marktaandeel in ons land, maar door een combinatie van verouderde software en dito toestellen is het snel bergafwaarts gegaan.

Nu maar hopen dat de geplande verkoop van het bedrijf in de komende weken gestalte gaat krijgen. Het oorspronkelijk ontwerp smartphone met toetsenbord, is en blijft nog steeds het beste zakelijke toestel ooit.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel