Eindelijk ook Fairphone gaat mobiele telefoons recyclen

Het wordt voller en voller op de Nederlandse recycle-markt. Begin deze week kwam Telebeeld met het bericht dat Tech Data Mobile nu ook via L8p.com het mogelijk maakt om gebruikte mobiele telefoons en tablets in te ruilen. Eerder wisten wij al de melden dat ook Ingram Micro zich op deze markt begeeft. Het wachten is nu nog op de andere grote Nederlandse distributeur A&C systems. En daarnaast zijn er nog de traditionele recycle-website zoals TechReturns en Cash4Mobile.

Ook fabrikanten hebben zich al eerder op het inruilen gestort. Enige jaren geleden is BlackBerry hiermee begonnen en op dit moment is eigenlijk vooral Samsung nog redelijk actief. Vanaf nu is daar Fairphone bijgekomen. De makers van – volgens hen – de eerlijke smartphone komen nu met het ‘Fairphone Recycling Program’. Via Fairphone’s Duitse partner Teqcycle, kunnen de bijna 30.000 Fairphone-bezitter nu hun oude gebruikte telefoons doneren. 

01-what-you-need-web

De opbrengst wordt allereerst gebruikt om alle kosten van dit prestigieuze Fairphone Recycling Program te betalen. Zo is het insturen van gebruikte telefoons gratis (als je tenminste de gelukkige bezitter van een Fairphone bent) en daarnaast gaat er zonder twijfel ook geld naar Fairphone zelf. Ook zij maken natuurlijk kosten. Wat overblijft gaat bijvoorbeeld naar het e-waste programma in Ghana. En dat is inderdaad een bijzonder goed doel.

Take Back graphic page-01

Fairphone is terecht minder geïnteresseerd in tweedehands toestellen die nog maar weinig waard zijn. Het verzoek is dan ook om die lekker lokaal te recyclen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel