Ondanks claim zijn mobieltjes met waterschade niet altijd te redden

Het in Engeland bekende Reviveaphone - Dragons' Den - komt naar Nederland. Via de website redjephone kun je voor € 19,95 de unieke vloeistof bestellen die je telefoon zou verlossen van vochtschade, mocht je toestel in contact met een water of andere vloeistof zijn gekomen. Technisch gezien klopt het verhaal. Maar vaak zit er ook vocht tussen het eigenlijke scherm en de digitizer (touchscreen). Het is zelfs voor RedjePhone niet mogelijk om dit helemaal te verwijderen waardoor je vaak vlekken op je scherm blijft houden. Toestel werkt overigens wel.

 
Heeft je mobieltje waterschade opgelopen? Weet dan dat er een oplossing is: je moet je telefoon gewoon nog een keer in water onderdompelen. Dat claimen de makers van Reviveaphone, een nieuw product dat oorspronkelijk uit Engeland komt en sinds mei in Nederland wordt verkocht. Natuurlijk gaat het niet om puur water, maar om een vloeistof waaraan een speciaal soort alcohol is toegevoegd. 

Hoe werkt het?
In water zitten mineralen. Wanneer een telefoon nat wordt, hechten de mineralen zich op het moederbord. Hierdoor kunnen verbindingen tussen componenten met een verschillend voltage ontstaan. Gevolg: kortsluiting. Door de mineralen van het moederbord te verwijderen los je dit probleem op. En dat is precies wat Reviveaphone doet.

Wat te doen bij waterschade?
Het is zaak je telefoon uit te zetten en deze zo snel mogelijk met de speciale vloeistof te behandelen. Bij voorkeur heb je de Reviveaphone-kit in huis voordat je waterschade oploopt. Deze kit bestaat uit een fles met het reinigingsmiddel, een zak waarin je de vloeistof en de telefoon moet doen, en een bakje om de telefoon in te laten drogen. Overigens, Reviveaphone werkt ook als je per ongeluk sinaasappelsap, cola of bier of andere dranken over je telefoon hebt laten vallen. 

Onafhankelijke test
Doordat waterschade op verschillende manieren ontstaat, kan de fabrikant geen waterdichte garantie geven. Volgens de Nederlandse importeur werkt Reviveaphone in 90 procent van de gevallen. In juli heeft One More Thing het product tijdens een live uitzending getest. De Samsung Galaxy Y die een week van tevoren in een vissenkom was ondergedompeld, kwam na behandeling met Reviveaphone weer geheel tot leven.

De Reviveaphone-kit wordt online verkocht voor € 19,99 op www.redjephone.nl.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel