Nokia

Hoewel de Nokia 808 PureView al tijdens het Mobile World Congres in februari te Barcelona werd aangekondigd, is het gehypet toestel pas vrij recent op 13 juni in India voor het eerst verkocht. Het meest bijzondere aan deze telefoon is zonder twijfel de 41 MP sensor camera met een Carl Zeiss lens. Hier steekt de tweede camera aan de voorkant met 0,3 MP schril bij af. Maar goed dit is typisch een geval van een camera waar je ook mee kunt bellen of een telefoon waar je ook mee kunt fotograferen. Kies zelf maar.

Dit toestel heeft een 4 inch AMOLED aanraakscherm dat beschermt wordt door het keiharde Gorilla glas. Dit glas wordt overigens meer en meer de standaard van high end smartphones omdat het bijna niet kan worden beschadigd. Een snelle processor, 1.3 GHz, wordt ondersteund door slecht 512 Mb intern geheugen. Het externe geheugen is 16 Gb dat gezien de kwaliteit van de camera (daardoor een geheugenvreter) wat schamel lijkt. Echter het geheugen kan met microSD kaartjes worden uitgebreid naar 32 Gb. Opmerkelijk is dat deze telefoon niet op Windows draait maar op het toch verouderde Symbian. Telebeeld vindt dit vreemd. Nokia heeft een strategische keuze gemaakt om in de toekomst Windows telefoons te gaan verkopen. Hun vlagschip telefoon wordt aangestuurd door hun eigen software en niet door Windows.

Gisteren werd bekend dat in Engeland bij de bekende website Amazon de Nokia 808 PureView in de voorverkoop is gegaan. Voor £ 499 kan je dit nieuwe apparaat kopen en de verwachte eerste uitlevering is end juni. Vanaf vandaag ook is de 808 ook in de voorverkoop in Nederland bij Bol.com, The Phone House, Coolblue en Media Markt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel