Nokia, Sony Mobile en LG nieuwe partners GSM Retourplan

Nokia, Sony Mobile en LG nieuwe partners GSM Retourplan

De mobiele telefoon producenten: Nokia, Sony Mobile en LG  sluiten zich aan bij het landelijke recycleprogramma GSM Retourplan.  Deze stichting is begin 2010 opgericht om zoveel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen. In totaal zijn er al meer dan 100.000 mobieltjes ingeleverd. De jaarlijkse netto opbrengst komt ten goede aan War Child en het World Food Programme (WFP).

Rogier Goed namens het GSM Retourplan is trots op het toetreden van de nieuwe partners. “We zijn blij dat steeds meer organisaties zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid in de keten én deze ook nemen. Met deze nieuwe partners kan GSM Retourplan een nog grotere groep bereiken. We hopen op een verdubbeling van het aantal mobieltjes in 2012!”  

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 5 miljoen nieuwe mobiele telefoons verkocht. Het oude mobieltje verdwijnt meestal in de lade of kast, terwijl hergebruik nog prima mogelijk is. Ook al is het mobieltje stuk. Nokia, Sony Mobile en LG zullen zich samen met de andere partners – T-Mobile, PostNL, Ben, Tele2 en Simpel – inzetten om het grote publiek te informeren en zoveel mogelijk mobieltjes in te zamelen. GSM Retourplan hoopt dat meer producenten en providers in de branche dit voorbeeld zullen volgen.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel