Updated: Nokia Lumia 920 begin januari pas in Nederland

Nokia maakt net via Twitter bekend dat de Lumia 920 vanaf begin januari te koop is voor € 599 in Nederland. Wil je het toestel eerder kopen dan moet je naar Duitsland of Engeland gaan waar het toestel al vanaf begin november op de markt is.

Hieronder het persbericht van Nokia over zowel de Lumia 920 als Lumia 820, beschikbaarheid en prijzen.

Vanaf januari 2013 zijn de Nokia Lumia 920 en Lumia 820 beschikbaar in Nederland. De recent aangekondigde toestellen zijn de eerste Nokia-smartphones met het Windows Phone 8-besturingssysteem. Beide toestellen staan garant voor uitstekende kwaliteit, unieke technologische mogelijkheden en prachtig design. Gebruikers van de Lumia 820 en Lumia 920 genieten niet alleen van bijzondere fotografiemogelijkheden die resulteren in uitzonderlijk goede foto’s onder omstandigheden met weinig licht, maar ook van tal van locatie- en navigatie-apps, en de unieke mogelijkheid om de smartphones draadloos op te laden. Bovendien kan zowel de Lumia 820 als de Lumia 920 met handschoenen aan bediend worden.

 

 

We zijn blij dat we de Lumia 920 en Lumia 820 in samenwerking met onze partners vanaf begin januari 2013 beschikbaar hebben in Nederland. Naast de vele voordelen die Windows Phone 8 biedt, is de Lumia 920 ons absolute vlaggenschip: dit toestel staat bol van extra’s. Geen enkele smartphone in de huidige markt heeft zo’n goede camera, gratis navigatie, wireless charging en dat alles gecombineerd met prachtig design. Ook de Lumia 820 is een krachtige speler in het smartphonemiddensegment.

Sebastiaan van Silfhout, Managing Director Nokia Benelux

 

Beschikbaarheid
Lumia 920, het vlaggenschip van de Lumia-range, is voorzien van de nieuwste, uiterst geavanceerde PureView-camera-innovaties. Zo beschikt de camera over een zwevende lens die ervoor zorgt dat zowel binnen als ’s nachts scherpe foto’s en video’s gemaakt kunnen worden zonder te flitsen. Dankzij de PureMotion HD+-technologie is het scherm zelfs bij veel zonlicht goed leesbaar, uiterst scherp en supersnel, en zelfs te bedienen met handschoenen aan (of nagels). Daarnaast is het mogelijk het toestel draadloos op te laden en beschikt de Lumia 920 over Nokia City Lens. Deze augmented reality app vindt via de cameralens bijvoorbeeld bezienswaardigheden, horecagelegenheden of theaters in de buurt. Uiteraard is de Lumia 920 uitgerust met Nokia Drive voor de allerbeste,gratis autonavigatie, Nokia Kaarten en Nokia Transport. Dankzij deze gratis kaart-apps is de wereld nooit meer onbekend.

De Lumia 920 is beschikbaar in geel, rood, wit en zwart voor 599 euro inclusief een introductie-aanbieding met bijpassend wireless charger pad ter waarde van 69,90 euro.

Lumia 820, een toestel in het middensegment met mogelijkheden en functies die normaal gesproken alleen in een smartphone van een klasse hoger beschikbaar zijn. Hoewel het op het eerste oog lijkt alsof de Lumia 820 ook uit een unibody bestaat, is het mogelijk om de behuizing te verwisselen. Niet alleen zijn er diverse kleuren beschikbaar, ook is het mogelijk te kiezen voor een cover die draadloos opladen van het toestel mogelijk maakt, of een sportieve cover die tegen een stootje kan.

De Lumia 820 is beschikbaar in rood, geel, wit en zwart voor 499 euro inclusief introductie-aanbieding met cover met wireless charging ter waarde van 39,90 euro.

Accessoires
Een overzicht van de beschikbare accessoires en prijzen:

Draadloze charger pad met Fatboy-kussen DT-901

99,90 euro

Draadloze charger pad DT-900 Horizontaal

69,90 euro

Draadloze charger met  NFC DT-910 Vertikaal

99,90 euro

Hoofdtelefoon Nokia Purity Pro By Monster

329 euro

Speaker JBL Play Up MD-51W  batterij en NFC

159 euro

Speaker JBL Power Up MD-100W  met draadloos opladen / NFC

349 euro

Protective shell cover  voor Lumia 820

29,90

Cover voor Lumia 820 met wireless charging

39,90

Unieke Nokia-apps
Onderstaand een overzicht van de unieke Nokia-apps die op de Nokia Lumia 920 en Lumia 820 al zijn geïnstalleerd.

Nokia City Lens
Nokia City Lens is een augmented reality app waarbij over een live camerabeeld heen lokale informatie wordt geprojecteerd. Zo wordt zichtbaar welke restaurants, hotspots, hotels, vrijetijdsbestedings- of vervoersmogelijkheden er in de buurt zijn. Ideaal als je nog wat met elkaar wilt gaan drinken of een leuk restaurantje zoekt in een onbekende omgeving. Of juist wat nieuws wilt ontdekken in een bekende omgeving.

Gratis navigatie
De Lumia 920 en Lumia 820 zijn voorzien van gratis wereldwijde navigatie (Nokia Drive +). Van meer dan honderd landen kunnen hiervoor de kaarten worden gedownload op de smartphone en krijg je turn-by-turn gesproken aanwijzingen voor de beste route. Dankzij de offline mogelijkheid kun je in het buitenland roamingkosten vermijden. Er is keuze uit 2D-, 3D- of satellietkaarten; snelheidslimieten kunnen worden ingesteld, straatnamen kunnen worden voorgelezen en er kan bijvoorbeeld gekozen worden om tolwegen te vermijden.

Gratis traffic- en locatie-informatie
In Nokia Kaarten kan gekozen worden voor kaarten, satellietkaarten, OV-kaarten en verkeerskaarten. Op de verkeerskaarten is direct te zien hoe druk het op bepaalde trajecten is. In samenwerking met partijen als Michelin, Qype, Lonely Planet en Cityvox biedt Nokia Kaarten daarnaast gratis overzichten van uitgaans- en horecagelegenheden, populaire locaties, hotels, winkelcentra en winkelstraten, en tips voor vrijetijdsbesteding op een plek. Zo kun je makkelijk de wereld rondreizen en via je Nokia Lumia zien wat er voor leuks in de buurt te doen is. Ook reviews en waarderingen van locaties zijn hierin opgenomen. De kaarten kunnen worden gedownload en zodoende offline gebruikt worden

Nokia Music
De Nokia Lumia’s hebben allemaal Nokia Music. Hier sla je al je muziek op, vind je concerten in de buurt en ontdek je via MixRadio muziek. MixRadio bestaat uit honderden kanalen waar je gratis naar kunt luisteren. Streamingkanalen als Electro House, Arena Rock Classics, Urban, Dubstep, House en Nederhop kunnen kosteloos worden afgespeeld. Daarnaast heeft de Nokia Music Store meer dan vijftien miljoen tracks die in mp3-formaat gedownload kunnen worden. Nokia Music is daarmee een van de grootste online muziekwinkels ter wereld.

Cinemagraph
Met Cinemagraph voeg je bewegend beeld toe aan een foto. Neem je een foto in de metro, dan kun je op de achtergrond het station voorbij laten razen. Een foto bij de fontein? Je kunt het water laten stromen, terwijl jij op de rand van de fontein poseert. Binnenkort wordt het mogelijk om met een druk op de knop je Cinemagraph-foto’s te delen op Facebook. Meer hierover lees je hier.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel