Nokia kondigt nieuwe toestellen aan

Het is nu officieel. Nokia komt in oktober met de Lumia 920 Pureview en de Lumia 820. Beide toestellen krijgen het nieuwe Windows 8 Phone operating system en zullen in heel veel verschillende felle kleuren beschikbaar komen.

De 920 Pureview word als high-end smartphone gelanceerd en de Lumia 820 in het overvolle midden segment. Er zijn nogal wat verschillenen tussen beide telefoons.


Tot op dit moment heeft Nokia ruim 7 miljoen Lumia (Windows) telefoons in 54 verschillende landen met 130 netwerken verkocht. In vergelijking: men verwacht dat de nieuwe iPhone 5 in de eerste 2 weken meer dan 10 miljoen keer over de toonbank gaat. Maar goed toch een aardige prestatie. Temeer omdat meer dan 4 miljoen alleen al in het laatste kwartaal verkocht zijn.

Beide nieuwe toestellen kunnen ‘wireless’ worden opgeladen via een optioneel docking station The Fatboy Recharge Pillow.

Nokia heeft meteen een deal gesloten met Virgin Atlantic en de keten Coffee Bean & Tea Leaf die deze nieuwe opladers in hun lounge en winkels gaan plaatsen. Handig als je onderweg bent. Ook hebben de Finnen Nokia Drive aangepast en is standaard beschikbaar in Windows 8 Phone. Met kaarten voor meer dan 80 landen en de mogelijkheid om deze direct naar je telefoon te downloaden zodat je offline kunt navigeren. Scheelt roaming kosten in het buitenland.

Heeft Nokia een winner? Wij denken van wel. De verkopen stegen de laatste maanden al en met de push die Microsoft aan Windows 8 gaat geven kan een consument niet meer om Nokia heen. Is het een alternatief voor de iPhone en de andere toestellen die nog deze maand gelanceerd gaan worden? Dat valt te bezien maar de vooruitzichten zijn goed voor Nokia dit keer. Wij zijn benieuwd wat het Nokia aandeel gaat doen.

 

 

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel