Nokia komt met neiuwe tablet, 2 phablets en 3 nieuwe Asha telefoons

Nokia introduceert zes nieuwe apparaten, een aantal nieuwe accessoires, nieuwe Nokia-ervaringen en ‘third-party’ applicaties. Dit doet het bedrijf op Nokia World in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Nokia komt onder meer met zijn eerste Windows-tablet, de Nokia Lumia 2520. Daarnaast lanceert het een serie van Lumia-smartphones met grotere schermen: de Luma 1520 en 1320. Drie nieuws Asha-modellen – waaronder het eerste 3G-toestel in de Asha-serie – bieden een hoogwaardig design, nieuwe, frisse kleuren en een nog intuïtievere interface, en dat alles voor een aantrekkelijke prijs. Ook kondigt het bedrijf nieuwe ‘third-party’ applicaties aan, die de Asha- en Lumia-gebruikerservaring verder verbeteren.


“Meer dan ooit staan mobiele apparaten centraal in het leven van consumenten. Ze leggen momenten vast en delen die waar ze ook zijn”, zegt Stephen Elop, Executive Vice-President Devices & Services van Nokia. “We nodigen mensen van over de gehele wereld uit om over te stappen naar Nokia. Met deze nieuwste serie Lumia- en Asha-producten leveren we toonaangevend design en fotografie- en beeldinnovaties op grotere apparaten voor toegankelijker prijzen. De kwaliteit en waarde die Nokia-producten leveren, blijven groeien, temeer nu we nog meer partneren met ontwikkelaars die unieke app-ervaringen creëren voor Lumia en Windows Phone. Net als in ieder kwartaal zien we ook in Q3 2013 een stijgende verkoop van Lumia en Asha toestellen, een duidelijk teken dat onze kwaliteit en waarde over de hele wereld door consumenten wordt gewaardeerd.”


Lumia-innovatie op eerste Windows-tablet van Nokia ooit – de Lumia 2520
De eerste Windows-tablet van Nokia, de Lumia 2520, is ontworpen voor gebruik waar je maar wilt dankzij een scherp 10,1-inch HD-scherm dat zorgt voor de beste leesbaarheid onder alle tablets, zowel binnen als buiten.  De Lumia 2520 biedt 4G LTE- en wifi-verbindingsmogelijkheden en bouwt daarmee voort op mobiele kennis en ervaring van Nokia. Verder bevat hij een 6,7 megapixel camera en voor het eerst op een tablet: ZEISS-lenzen.De Lumia 2520 draait op Windows RT 8.1 voor een zeer persoonlijke en intuïtieve ervaring. Hij biedt verder diverse kleurkeuzes en is razendsnel op te laden – tot tachtig procent in een uur.

De Lumia 2520 is uitgerust met unieke software, exclusief ontwikkeld voor de Lumia-producten, waaronder ‘Dragon’s Adventure’: een interactieve game ontwikkeld in samenwerking met DreamWorks Animation. Ook bevat de Lumia 2520Nokia Storyteller: een door Nokia ontwikkelde applicatie die het beheren en beleven van foto’s en video’s als een verhaal op een kaart introduceert. Nokia Video Director biedt de mogelijkheid om video’s gemaakt met de Lumia 2520, creatief te bewerken – net als content op de Lumia 2520. Met het geïntegreerde HERE Maps is de Lumia 2520 de enige tablet met echte offline kaarten voor een snel en betrouwbaar navigatie- en kaartgebruik.

De Lumia 2520 combineert goed met een unieke en stijlvolle accessoire: het Nokia Power Keyboard. Met dit toetsenbord behoren zorgen over de batterijduur tot het verleden. Het levert maximaal vijf uur extra accu en heeft twee ingebouwde USB-poorten. Het Nokia Power Keyboard biedt een beschermende hoes met een volledig functionerende trackpad. Typen voelt hierdoor net zo natuurlijk als op een laptop. Met Microsoft Office en Outlook voorgeïnstalleerd, is werken onderweg nog eenvoudiger. 

Breng je verhalen tot leven met de Nokia Lumia 1520 en Lumia 1320
Nokia introduceert zijn eerste Lumia-smartphone met een groot scherm:  de Lumia 1520 en Lumia 1320. Met een scherm van 6-inch en de nieuwste software voor Windows Phone zijn de Lumia 1320 en Lumia 1520 perfect uitgerust voor zowel entertainment als productiviteit. Een nieuwe, derde kolom ‘live tiles’ op het homescherm betekent dat mensen nog meer kunnen zien en doen op een groter scherm.

De Lumia 1520 biedt de laatste fotografie- en beeldinnovaties van Nokia. Dit betekent onder meer een 20 megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie (OIS) die beelden razend scherp maakt, zelfs in het donker. Daarnaast biedt hij oversampling- en zooming-technologie vergelijkbaar met die van de Lumua 1020. Naast de nieuwe Nokia Camera- en Nokia Storyteller-applicaties biedt de Lumia 1520 een 6-inch-scherm en een levendig 1080p full HD-scherm met uitstekende leesbaarheid buitenshuis. Video’s komen volledig tot leven met Nokia Rich Recording, een ongeëvenaarde  manier van audio vastleggen via vier ingebouwde microfoons. Met het ingebouwde Microsoft Office zijn documenten eenvoudig te bewerken en te delen voor maximale productiviteit.

De Lumia 1320 biedt vele high-end Lumia-innovaties op een groot 6-inch-scherm van 720p. De Lumia 1320 beschikt tevens over de Nokia Camera-app en dat binnen een andere prijsklasse. Het toestel is uitgerust met een serie van fotografie- en beeld-apps, Nokia Music voor gratis streaming van reclamevrije muziek, en HERE Maps en locatiediensten. Zo ervaar je de meest populaire Nokia-diensten voor een nog aantrekkelijker prijs.

De Nokia Asha 500, Asha 502 en Asha 503 combineren een prachtig ontwerp met een rijkere mobiele ervaring
De nieuwste toevoegingen aan de Asha-serie – de Nokia Asha 500, Asha 502 en Asha 503 – zoeken samen met de reeds succesvolle Asha 501 de grenzen op van betaalbare smartphone-innovaties. Deze drie toestellen bouwen voort op het gerenommeerde ontwerp van Nokia en hebben een nieuw, glashelder omhulsel met een mix van ijsachtige transparantie en gedurfde kleuren aan de binnenkant. 3G-ondersteuning is beschikbaar op de Asha 503, die ook een 5 megapixel camera heeft en een mogelijkheid voor Dual SIM.De Nokia Asha 500, Asha 502 en Asha 503 bevatten nieuwe verbeteringen aan het Asha-platform voor nog intuïtiever gebruik. De nieuwe Asha-gebruikersinterface maakt het mogelijk sneller en eenvoudiger beelden te delen via sociale netwerken: één makkelijke swipe voor toegang tot de camera en één tik op het scherm om te posten. Dit geeft mensen een tweede beginscherm voor snelle toegang tot veelgebruikte apps en diepere integratie met hun favoriete sociale netwerken. Wetende hoe belangrijk gratis berichten zijn voor gebruikers, is WhatsApp beschikbaar voor de Nokia Asha 501 en later dit jaar ook voor de nieuwe Asha-apparaten.

Nieuwe apps
Je haalt alles uit het nieuwste Lumia-aanbod van Nokia met een nieuw aanbod aan applicaties, zoals:

  • Nokia Video Director – creëer, bewerk en deel zelfgemaakte video’s direct vanaf de Lumia 2520;
  • Nokia Beamer – deel ervaringen en ideeën eenvoudig en direct met vrienden en collega’s door je telefoonscherm te projecteren op elk scherm met HTML5: documenten, kaarten, locatiegegevens of zelfs de view finder van de camera;
  • Nokia Storyteller – integreert automatisch je foto’s vanaf je telefoon met HERE-locatie-informatie en voegt ze samen tot een chronologische beeldreis op een kaart;
  • ‘Dragons Adventure’ van DreamWorks Animation – een exclusieve ervaring voor de Lumia 2520, die de gehele familie vermaakt;
  • Instagram – de community voor het delen van foto’s en video’s;
  • Papyrus en InNote – apps voor het maken van handgeschreven aantekeningen;
  • Vine – populaire videodienst.

Het Asha-ecosysteem wordt aangevuld met meer applicaties die nu al beschikbaar zijn, zoals de populaire berichtenapplicaties WhatsApp en Line, fotoapplicaties PicFeed en PicTag, en ESPN Sports Hub.

Accessoires voor een mobiele lifestyle
Nokia introduceert tevens de nieuwe Nokia DC-50: een draagbare, draadloze oplaadmat gebaseerd op de Qi wireless-standaard, die opladen eenvoudiger en sneller maakt. Zo kun je draadloos opladen waar en wanneer je maar wilt. De DC-50 is geschikt voor Nokia Lumia-toestellen die draadloos opladen ondersteunen, zoals de Lumia 1020, Lumia 925 en Lumia 920.Informatie over beschikbaarheid en prijzen in Nederland van alle aangekondigde apparaten en diensten volgt later.

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel