Nokia komt met de Lumia 620

Nokia komt met een nieuwe smartphone de Lumia 620 op de markt. Naast de Lumia 920 en 820 wordt dit het derde Windows 8 Phone toestel van de Finnen. En meteen qua prijs de meest aantrekkelijke. De verwachting is dat deze smartphone rond de US$ 249 (€ 190) gaat kosten.

De 620 heeft een 3,8 inch scherm met een resolutie van 800 * 480. Daarnaast heeft de telefoon een Qualcomm Snapdragon 1 GHz processor met 512 Mb werkgeheugen en twee camera’s, één van 5 MP en VGA camera voor video calling. Het externe geheugen is 8 Gb, maar dit is met behulp van SD geheugenkaarten uit te breiden naar 64 Gb. Ook krijgt de gebruikers 7 Gb gratis SkyDrive opslagruimte in Microsoft’s nieuwe cloud opslagsysteem. Erg handig, want je hebt mobiel altijd toegang tot je bestanden.

De nieuwe Nokia Lumia 620 is verkrijgbaar in lemon groen, oranje, roze, geel, blauw, wit en natuurlijk zwart.

Voorlopig wordt het toestel eerst, vanaf januari 2013, in Azië verkocht en kort daarna ook in Europa. Hoewel de specificaties zo op papier een beetje tegenvallen wordt dit deels weer goed gemaakt door de prijs. Wij moeten nog zien hoe de nieuwe Windows Phone zich gedraagt met een tragere CPU en minder werkgeheugen. Lijkt toch dat Nokia weer een winnaar heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel