Nokia komt met Android smartphone

In de categorie 'kan niet waar zijn' het volgende gerucht. Eerder kwam Telebeeld al met het bericht dat Nokia aan een nieuw entry-level smartphone zou werken de Normandy. Tot zover nog niets geks, want dit soort verhalen doen dagelijks de ronde. Nieuw in dit geval is dat Nokia schijnt te gaan komen met een nieuwe telefoon die draait op .... Android.

Fabel? Zou zo maar kunnen. Immers in de komende weken wordt de verkoop van Nokia aan Microsoft afgerond. Het zou vreemd zijn als Microsoft dan met een Android toestel op de markt zou komen. Maar aan de andere kant Nokia heeft al telefoons die op een ander operating systeem draaien dan Microsoft's Windows. Al de Asha telefoons gebruiken een soort upgrade van Symbian 40. Daarnaast heeft Nokia al geëxperimenteerd met Android voordat de deal met Microsoft beklonken werd.

De Normandy zou gaan werken met een aanpaste versie van Android. Google Play zou bijvoorbeeld niet draaien op deze telefoon. Analisten hebben ooit eens berekend dat Microsoft op dit moment meer verdient op Android, omdat er licentiegelden betaald moeten worden, dan op hun eigen Windows Phone 8.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel