Nieuwste Huawei Honor 3 kan tegen een stootje

Het regent aankondigingen, zo in de weken leidend naar de IFA te Berlijn. Huawei komt met de nieuwe Honor 3, die heel verrassend IP 57 gecertificeerd is. Dit nieuwe Chinese topmodel kan dus met gemak tegen een fikse bui.

Waar is IP 57 ook weer precies? De IP certifiëren wordt uitgegeven door de International Electrotechnical Commission (IEC) en heeft als doel om vage marketingtermen zoals ‘waterproof ‘ met een standaard te onderbouwen.

 

IP 57 certificering betekent dat stof en kleine deeltjes deze smartphone bijna niet kunnen binnendringen (de een na hoogste categorie) en dat je de telefoon zonder enig probleem 30 minuten maximaal 1 meter diep onder water kan laten. Het toestel zal het gegarandeerd nog doen.

De Honor 3 heeft een groot 4,7” scherm met een 1,5 GHz quad-core processor met 2 Gb RAM aan werkgeheugen. Huawei’s nieuwe user interface schil Emotion draait op Android 4,2.

Het toestel beschikt ook over een 13 MP camera en 8 Gb intern geheugen.

Vraag blijft natuurlijk of deze Honor 3 ook naar Nederland komt. Waarschijnlijk wel. En met een prijs van rond de €  235 wordt dit toestel zeker een succes.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel