Nieuwe Vonino Jax QS smartphone eigenlijk een prima toestel

Wij hebben kort een smartphone van het in Nederland nieuwe merk Vonino kunnen testen. Vonino is een Amerikaans bedrijf dat zelf smartphones en tablets ontwerpt en deze vervolgens in China laat produceren. Telebeeld kreeg de mogelijk om de Vonino Jax QS aan een nader onderzoek te onderwerpen. En de eerste indruk is prima. Het is met recht een mooi toestel.

Van een afstand heeft de Jax QS wel iets weg van een Sony Xperia Z2. Het oogt een beetje hoekig, maar met een fraaie rond boven- en onderkant. Ook valt op dat het toestel erg dun is. Met 6,5 mm is het een van de dunste smartphones, die wij ooit getest hebben. Daarnaast is het toestel met zijn 128 gram erg licht. Ter vergelijking een Apple iPhone 6 weegt 129 gram en de eerder genoemde Sony Xperia Z2 zelfs 163 gram.

Dat de fabrikant oog heeft voor detail blijkt ook uit het feit dat de Jax QS standaard wordt geleverd met een screen protector. In de fabriek wordt deze protector keurig zonder luchtbellen op het toestel geplakt. Een reserve screen protector vind je nog in de doos. Ook levert Vonino een wit fliphoesje en een prima headset.

De importeur, PhoneBucks, heeft de Jax QS een adviesverkoopprijs gegeven van € 249 (inclusief BTW). En dat is aan de forse kant. Wij hebben deze duo-sim smartphone vergeleken met twee andere modellen in het moordende middensegment.

 

De Jax QS is de goedkoopste telefoon in dit overzicht en kan qua specs net mee. Maar dan ook net. Wel moet gezegd worden dat het scherm van de Jax QS echt van een uitstekende kwaliteit is. Twee specificaties vallen op. De Jax QS is zoals gemeld een van de dunste smartphones, die op dit moment te koop is. En bovendien met een gewicht van slechts 128 gram nog een van de lichtste ook.

Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer deze smartphone een upgrade naar Android KitKat 4.4 krijgt. Voorlopig moet je het doen met 4.2, dat overigens nog steeds op bijna de helft van alle actieve Android telefoons is geïnstalleerd. Vonino heeft er voor gekozen om met afwijkende icoontje te komen. In sommige gevallen is er een dunne extra witte rand zichtbaar en dat is storend. Het is een kwestie van smaak, maar wij zien liever de originele Android iconen. 

Hoewel de accu met 1.830 mAh niet al te groot is, kun je toch gemakkelijk één dag werken op de Jax QS, voordat het toestel weer om worden opgeladen. Natuurlijk zit in de doos de standaard USB-lader. De microUSB-poort zit aan de bovenkant van de telefoon. En dat is niet handig als je wilt bellen en laden op hetzelfde moment.

Wij hebben de Jax QS getest. De AnTuTu benchmarktestscore van 19.013 is redelijk en hiermee scoort deze smartphone bijna identiek aan de HTC Desire 816 en de Huawei Ascend G7.

De Vonino Jax QS is eigenlijk een prima toestel, dat lekker in de hand ligt. Voor zijn prijsklasse redelijke technische specificaties. Opvallend is het uitstekende scherm en het geringe gewicht. Daarnaast is het dunne toestel mooi om te zien. Helaas zit de Jax QS qua prijs net iets aan de hoge kant.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel