Nieuwe Nokia toestellen

Eindelijk weer eens wat positief nieuws van Nokia. Na het recent aangekondigde miljarden verlies komt het geplaagde Finse bedrijf met drie nieuwe full touch toestellen in hun Asha reeks: de Nokia Asha 305, 306 en de 311. Sinds oktober 2011 heeft Nokia 10 Asha telefoons op de markt gebracht in 130 verschillende landen. Belangrijkste kenmerk voor deze toestellen is natuurlijk de scherpe prijs.

Hoewel het officieel geen smartphones zijn komen de telefoons qua gebruiksgemak wel erg dicht in de buurt. Het besturingssysteem is Nokia’s eigen versie van Symbian 40. Volgens Nokia zijn de drie nieuwe toestellen erg efficiënt in hun datagebruik. Door de nieuwe Nokia Browser 2.0 met de beproefde cloud-integratie kan voor een willekeurige gebruiker de data consumptie met maar liefst 90% omlaag gaan. Daarnaast worden alle drie de toestellen standaard voorzien van 40 EA spelletjes variërend van Tetris, Need for Speed tot FIFA 12. De Asha 311 komt ook met 15 levels van Angry Birds.

De Asha 311 is een kleurrijk toestel dat beschikt over een 1 Ghz processor. De camera is 3,2 miljoen pixels en natuurlijk kan je met het toestel ook prima navigeren met Nokia Maps. Om helemaal up-to-date te blijven zijn Facebook en Twitter al geïnstalleerd. Dit toestel gaat rond de € 92 kosten en komt na verwachting in Q3 2012 op de markt

De Asha 305 en 306 zijn zusjes. Biede toestellen hebben een kleurrijk uiterlijk en een 3inch touch screen. De camera is redelijk basic: 2 Megapixels.  Opmerkelijk is dat de 305 dual-sim is en de 306, slechts een simkaart, over Wifi beschikt. De prijs voor de 305 is rond de € 63. Het lijkt dat de 306 iets duurder wordt namelijk € 68. De telefoons zijn al in het tweede kwartaal beschikbaar.

Deze introductie gaat volgens ons Nokia’s marktaandeel in Nederland zeker helpen. Niet in de laatste plaats omdat Nokia relatief sterk is in het lagere segment. De nieuwe telefoons gaan een breed publiek aanspreken. Kortom goed nieuws voor Nokia.

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel