Nieuwe betaalbare Nokia Lumia-smartphones met high-end fototechnologie

Microsoft introduceert de Nokia Lumia 830 en de Lumia 735 smartphones met het nieuwste Windows Phone 8.1-besturingssysteem. Met deze uitstekende smartphones maakt Microsoft hoogwaardige fototechnologie betaalbaar voor iedereen. Daarnaast introduceert het bedrijf  twee nieuwe accessoires, die nieuwe, innovatieve mogelijkheden bieden voor interactie met smartphones. Verder komt Microsoft met de Lumia Denim-update, waarmee ook de huidige Lumia-gebruikers profiteren van extra features en verbeteringen.

De slanke Lumia 830 is een betaalbaar toppmodel, dat vooruitstrevende innovaties, zoals optische beeldstabilisatie en PureView-technologie, voor meer mensen bereikbaar maakt.

 • Dankzij de groothoekcamera aan de voorkant, het aantrekkelijke prijskaartje en het slanke, compacte ontwerp is de Lumia 735 ideaal voor Skype-gesprekken en selfies.
 • Bestaande Lumia-smartphones worden nog beter dankzij de Lumia Denim-update. Zo profiteert de gebruiker van de beste nieuwe features in de laatste Windows Phone 8.1 Update 1 waaronder Lumia Camera, waarmee supersnel foto’s van de hoogste kwaliteit zijn te maken.

“Het is onze strategie om mensen meer te laten halen uit prachtige producten, waarin het beste van al onze digitale mogelijkheden op het gebied van werk en privé samenkomt., “zegt Chris Weber, corporate vicepresident van Mobile Device Sales van Microsoft. “De Lumia 830 en Lumia 735 combineren populaire Microsoft-diensten als Skype, Microsoft Office en OneDrive met Lumia-innovaties op het gebied van design en beeldtechnologie. Zo creëren we voor iedereen de beste ervaring tegen een betaalbare prijs.”

Lumia 830: het betaalbare topmodel

De Lumia 830 biedt het beste van Lumia en het nieuwste van Microsoft in een handzaam design tegen een aantrekkelijke prijs.

 • Met de Lumia 830 maakt de gebruiker – bij dag en nacht – foto’s en video’s van hoge kwaliteit. Het toestel beschikt namelijk over een 10-megapixel PureView-camera met ZEISS-lenzen, Rich Recording en het dunste optische beeldstabilisatiesysteem in een Lumia tot nu toe.
 • Het model biedt het beste van Microsoft: het voorgeïnstalleerde Microsoft Office Mobile-pakket, de nieuwste versie van Windows Phone 8.1 met Lumia Denim, en OneDrive met 15 GB gratis opslagruimte, waarmee content eenvoudig te synchroniseren en te delen is.
 • Ook beschikt de Lumia 830 over Lumia-innovaties zoals een geïntegreerde draadloze-oplaadmogelijkheid in een slank en licht ontwerp van aluminium en polycarbonaat.

Lumia 735: gemaakt voor Skype en selfies

Met een groothoekcamera aan de voorkant en zijn slanke design is de Lumia 735 ideaal om meer vast te leggen en te delen:

 • De 5 megapixel groothoekcamera aan de voorzijde stelt je in staat om via Skype te videobellen met je familie en vrienden over de hele wereld.
 • Schakel nu in Skype eenvoudig en snel beeld bij met één druk op de knop tijdens een gesprek en deel nog gemakkelijker verhalen.

Beide modellen beschikken over een 2220 mAh-accu en 15 GB gratis OneDrive-opslagruimte, de Lumia 735 heeft 8 GB interne opslagruimte en de Lumia 830 16 GB interne opslag. De Lumia 735 beschikt over LTE/4G en de mogelijkheid tot draadloos opladen.

Prijzen en beschikbaarheid in Nederland

Beide toestellen zijn begin oktober 2014 verkrijgbaar in de Benelux. De Lumia 735 krijgt een prijs rond de 219 euro, de Lumia 830 rond de 330 euro, btw en subsidies nog niet meegerekend.

Nieuwe accessoires maken Lumia-smartphones compleet

Microsoft Devices Group introduceert ook twee nieuwe accessoires in het innovatieve Lumia-assortiment.

 • De tweede-generatie, slimme Wireless Charging Plate DT-903 maakt de makkelijkste manier van opladen nog beter. Met een subtiele lichtnotificatie laat hij de gebruiker bijvoorbeeld weten wanneer hij moet worden opgeladen.
 • Met Microsoft Screen-Sharing for Lumia Phones HD-10 projecteert de gebruiker alle content op zijn smartphone eenvoudig op een scherm met HDMI-aansluiting. Ideaal om mooie herinneringen opnieuw te beleven met vrienden en familie of voor het geven van presentaties op het werk.

Lumia blijft zichzelf verbeteren met de Lumia Denim-update

Lumia Denim combineert de nieuwste Windows Phone 8.1-update met exclusieve ervaringen voor Lumia-smartphones. Lumia Denim onderstreept ook de voorsprong van Microsoft op het gebied van beeldtechnologie. Zo laten de nieuwe innovaties in Lumia Camera de camera sneller en intuïtiever werken. Lumia Camera is onderdeel van de Lumia Denim-update voor Lumia 930, Lumia Icon en Lumia 1520, en biedt:

 • snelheid. Mis nooit meer een moment met Lumia Camera en zijn snelle camerabediening. Maak talloze foto’s met tussenpozen van slechts milliseconden.
 • high-definition. Met Moment Capture is het lang indrukken van de cameraknop in de app voldoende om automatisch te starten met de opname van video’s in 4K-kwaliteit met 24 frames per seconde. Elk frame heeft een beeldkwaliteit van 8,3 megapixels. Zo is elk afzonderlijk videoframe te selecteren en op te slaan als foto.
 • intuïtie. Maak shots van hoge kwaliteit met Rich Capture. Deze optie vereenvoudigt het maken van foto’s met auto HDR en Dynamic Flash. Met Rich Capture hoeft de gebruiker niet zelf de camera-instellingen aan te passen, maar kan hij eerst de foto maken en later het perfecte shot kiezen en bewerken.
 • kwaliteit. Maak ook bij weinig licht smartphonefoto’s van de beste kwaliteit met de nieuwste-generatie beeldalgoritmes.

Lumia Camera is allereerst verkrijgbaar als onderdeel van de Lumia Denim-update voor Lumia 930 en Lumia 1520. In het vierde kwartaal van 2014 is ook een draadloze update voor Lumia 830 beschikbaar. Vanaf dat moment – na partnertests en goedkeuringen – is ook de Lumia Denim-update voor alle andere Lumia Windows Phone 8-smarthpones draadloos te downloaden. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel