Nieuwe Android L veiliger door samenwerking Samsung KNOX

Delen van de beveiligingstechnologie KNOX van Samsung worden ingebouwd in de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. De nieuwste Android-versie, die gisteren tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O is getoond, bevat een aantal functies voor zakelijke gebruikers en IT-beheerders om bedrijfsdata veilig te gebruiken en op te slaan.

"Ik ben erg blij met deze belangrijke samenwerking met Google", zegt Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland. "Als drijvende kracht achter Android-toestellen, heeft Samsung een unieke positie om aan de behoeften van de snel veranderende mobiele beveiligings- en privacywensen van Android-gebruikers te voldoen." Swart vervolgt: "We zijn verheugd met deze mogelijkheid om met Google samen het zakelijke ecosysteem van Android te verbeteren om zo de beste zakelijke Android-toestellen te produceren. Hierdoor kunnen medewerkers nog beter mobiel werken."

Het doel van de samenwerking tussen Samsung en Android is het tegemoet komen aan de vraag naar een flexibel en veilig mobiel platform. Tegelijkertijd moet de gebruiker ervan verzekerd zijn dat zijn privacy en data niet in gevaar komen. KNOX biedt die zekerheid door zakelijke bedrijfsdata binnen veilige datacontainers te gebruiken en te bewaren.

Voor onafhankelijke softwareverkopers (ISV's) en ontwikkelaars van Samsung KNOX betekent deze samenwerking ook goed nieuws; zij kunnen zich immers richten op een veel bredere Android-community. "Samsung heeft veel gedaan om Android geschikt te maken voor grote bedrijven. Voor die bijdrage aan het Android open-source project zijn wij Samsung heel dankbaar",verklaart Hiroshi Lockheimer, VP Engineering van Android. De samenwerking tussen Samsung en Android stelt zakelijke gebruikers en IT-beheerders in staat om zich aan te passen aan de mobiele trends van huidige werknemers.

Samsung is met KNOX op dit moment de enige Android-provider die aan de strenge veiligheidseisen van de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse Ministerie van Defensie voldoet. Het Samsung KNOX platform heeft in mei 2013 de STIG-goedkeuring gekregen van het Amerikaanse Defense Information Systems Agency. Met die goedkeuring mogen Samsung-toestellen met KNOX gebruikt worden op netwerken van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. In april van dit jaar is KNOX tevens geaccrediteerd voor het predicaat STIG versie 2, een upgrade van de STIG-certificering.

Daarnaast hebben Samsung toestellen zoals de GALAXY S5, GALAXY Note 10.1 (2014 Edition), de GALAXY S4, GALAXY Note 3 en de GALAXY NotePro het MDFPP Common Criteria (Mobile Device Fundamentals Protection Profile) certificaat ontvangen. Dit staat ook wel bekend als de hoogste erkenning voor de beveiliging van zakelijke mobiele telefoons.

KNOX is een beveiligingsoplossing van Samsung waarbij data en speciaal ontwikkelde applicaties worden versleuteld binnen de KNOX-container. Dit maakt bijvoorbeeld het combineren van werk en privé op één toestel heel goed mogelijk, terwijl de bedrijfsdata goed versleuteld en beveiligd is.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel