Nexus 5 verrast door lage prijs

Google heeft vandaag de nieuwe Nexus 5 aangekondigd. Het nieuwe, door LG geproduceerde toestel, is met onmiddellijke ingang te koop in Amerika, Canada, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Australië, Japen, Zuid-Korea en … Nederland. De prijs is niet zo spectaculair als verwacht maar met € 349 toch heel scherp. Zeker als je naar de specificaties kijkt.

De Nexus 5 heeft een 4,95” scherm met een resolutie van 1920 * 1080. Het kloppend hart van het toestel is een 2,3 GHz  quad-core processor van Qualcomm, de Snapdragon 800. Het werkgeheugen is maar liefst 2 Gb groot en natuurlijk draait de smartphone op Android 4.4 KitKat. Deze nieuwe Android-versie is vandaag ook gelanceerd en alleen nog beschikbaar op de Nexus 5.

Het toestel krijgt een 1,3 MP webcam en aan de achterkant een 8 MP camera. De Nexus 5 komt in twee versies: 16 Gb of 32 GB. Helaas is de telefoon niet verder uitbreidbaar met SD geheugenkaartjes. LTE en NFC zitten standaard op dit dunne toestel van slechts 8,59 mm. Het toestel is draadloos op te laden.

De telefoon was in Amerika al na 12 minuten uitverkocht. Dus haast je naar Google Play Store en bestel het toestel nu.

 Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel