Huawei Ascend D1 in de verkoop in China

Eindelijk komt de nieuwe Huawei Ascend D1 op de markt. Natuurlijk is in hun thuisland China op 5 juli het eerst aan de beurt, maar al snel gevolgd door Rusland in augustus. Huawei heeft aangekondigd deze telefoon ook in andere landen te gaan verkopen. Waarschijnlijk pas in een later stadium in de USA vanwege wat comptabiliteit problemen.

Volgens Huawei is de Ascend D1 een ‘speedy allrounder’. Het heeft een 1.5 GHz dual-core CPU, 1 Gb intern geheugen en 8 Gb extern. Het scherm is 4,5 inch groot met een hoge resolutie van 1280 * 720. De D1 heeft een 8 MP camera aan de achterkant en een 1,3 MP aan de voorkant voor video conferencing.

Twee opmerkelijke features. Nog niet zolang geleden is Huawei een samenwerking aan gegaan met Dolby en het eerste resultaat hiervan is al hoorbaar op dit toestel. Het maakt gebruik van Dolby 5.1 Surround Sound en hun Audience earSmart technologie. Je mist dus nooit meer een woord.

Daarnaast heeft de Ascend D1 een GPS ontvangen die zowel met het  standaard GPS signaal werkt maar ook met het nieuwe Russische satellietsysteem GLONASS. Waar je ook bent je kan nu  echt niet meer verdwalen met dit  toestel.

Dit toestel gaat volgens ons ook in Nederland op de markt gebracht worden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel