Na overname door Lenovo lijkt het weer goed te gaan met Motorola

Sinds Motorola is overgenomen door Lenovo lijkt het steeds beter met het bedrijf te gaan. In het laatste kwartaal van 2014 heeft Motorola wereldwijd meer dan 10 miljoen smartphones verkocht. En dat is ruim 118% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Motorola, dat nog steeds zijn hoofdkantoor heeft in Chicago, verdiende hiermee 1,7 miljard euro voor Lenovo.

Lenovo heeft aangegeven dat het verwacht dat Motorola nog dit jaar weer winstgevend gaat worden. In het vierde kwartaal maakte Motorola nog een verlies van 78 miljoen euro. Lenovo is nu wereldwijd, met een marktaandeel van 6,6%, de derde grootste smartphonefabrikant. Alleen Apple en Samsung hebben vorig jaar meer toestellen verkocht.

Op korte termijn gaat Motorola ook weer telefoons in China, het thuisland van Lenovo, verkopen En ook dat lijkt op het eerste gezicht goed te gaan. Zo zijn er in de voorverkoop van de Motorola Moto X al meer dan 1 miljoen stuks verkocht.

In Nederland wordt Motorola gedistribueerd door Tech Data mobile. In 2014 was het marktaandeel van Motorola in ons land erg laag. Dit is mede het gevolg van het feit dat Motorola zich eerder totaal uit Nederland heeft terug getrokken. En nog steeds ligt er geen focus op ons land.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel