Moeders kunnen niet zonder hun smartphone

46% van de Amerikaanse moeders geeft toe verslaafd te zijn aan haar smartphone. 70% van deze verslaafden geeft aan dat hun computer en/of tablet gesloopt mochten worden, als zij hun smartphone maar mochten houden.

Op dit moment heeft bijna 87% van alle Amerikaanse moeders een smartphone, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bureau BabyCenter. In vergelijking met 2011 is het aantal moeders,  gedefinieerd als in verwachting van een kind of moeders met een kind jonger dan 9 jaar, met een smartphone gestegen met een 47,45%. De telefoons worden altijd en overal gebruikt maar zeker tijdens het winkelen, TV kijken, in de auto, in bed en het koken. 33% van deze vrouwen geeft aan dat zij door hun smartphone een slechtere ouder zijn geworden met minder aandacht voor hun kroost.

Wat doen de Amerikaanse moeders dan precies met hun smartphone?

Opvallend is dat pas op de vijfde plaats sociale media staat. Het zou ons niets verbazen als dat in Nederland  net anders is en  sociale media veel hoger zou staan. Natuurlijk zijn wij zijn wel heel benieuwd naar vergelijkbare cijfers over de vaders. Wijkt dit gebruik af van hoe smartphones gebruikt worden door bijvoorbeeld vaders?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel