Meer dan 1.000 banen weg bij Sony

Vandaag maakt Sony bekent fors in hun personeelsbestand te gaan snijden. Het is nog maar 6 maanden geleden dat Sony definitief alle aandelen van hun joint venture met het Zweedse Ericsson,  in Sony Ericsson, overnam en alleen doorging onder de naam Sony Mobile. Nu dus al een werknemersreductie van meer dan 15% wereldwijd met het aangekondigde ontslag van 1.000 mensen.

Ook heeft Sony meegedeeld dat het hoofdkantoor van Zweden naar Tokyo Japan gaat verhuizen. Blijkbaar willen ze hiermee bereiken dat er nog meer controle op hun mobiele tak kan worden uitgeoefend. Wellicht worden hiermee ook kosten bespaard. Immers het Sony management hoeft niet meer naar Europa te vliegen. Sony’s mededeling komt ook 3 weken nadat het bedrijf hun sales forecast naar beneden heeft bijgesteld. Toch blijft Sony’s CEO Kunimasa Suziki positief gestemd over deze noodlijdende divisie. Volgens hem is de mobiele telefoonsector cruciaal in hun strategie en hij ziet een verdere integratie met andere Sony producten.

Ook Sony Mobile heeft het zwaar in Nederland. Weggestopt op de bovenste etage in het Nederlandse hoofdkantoor bij Schiphol werken er steeds minder mensen. Het lijkt dat het eens toonaangevende merk de slag om de consument aan het verliezen is. Natuurlijk kenmerken de toestellen zich door het vaak prachtige design. Prijs, klantperceptie en time to market laten Sony echter in de steek.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel