LG maakt 4G voor iedereen toegankelijk met de Optimus F-serie

  • De F-serie bestaat uit verschillende soorten smartphones mét 4G technologie
  • LG Optimus F5: 4,3 inch IPS display, dual-core processor en Android Jelly Bean
  • Handige extra’s op LG smartphones: Qslide, Quick Memo en Safety Care

LG breidt haar aanbod 4G toestellen uit met de introductie van de Optimus F-serie. LG wil het gebruiken van 4G op je smarphone voor iedereen toegankelijk maken en doet dit door verschillende soorten smartphones te voorzien van LG’s 4G technologiën. De twee toestellen uit de serie, de Optimus F5 en de Optimus F7, worden op het Mobile World Congress in Barcelona voor het eerst gepresenteerd. De Optimus F5 zal in juni 2013 in de Nederlandse winkels liggen.

“4G is aan zijn opmars bezig en we verwachten dat veel Nederlanders het komende jaar hier op overstappen,” vertelt Bas Dekker, Directeur Mobile bij LG Electronics Benelux. “Wij willen 4G voor iedereen toegankelijk maken. Daarom bieden we, naast ons 4G paradepaardje Optimus G, met de Optimus F5 een alternatief aan consumenten die een goed uitgeruste smartphone willen hebben, zonder hier veel geld aan te besteden.”

De Optimus F serie

De LG Optimus F5 is een 4G smartphone met een helder 4,3 inch IPS-display. Het toestel heeft een 1,2 GHz Dual-Core processor en 2150 mAh batterij. Het beeldscherm van de Optimus F7 is een maat groter: 4,7 inch en valt op door het True HD IPS scherm. Beide toestellen zijn voorzien van de nieuwste Androidversie Jelly Bean 4.1.2. en bezitten een aantal handige gebruiksfuncties die ook terug te vinden zijn op andere LG smartphones, zoals Qslide, Quick Memo en Safety Care.

De Optimus F7 zal in een beperkt aantal landen beschikbaar zijn.

Specificaties LG Optimus F5:

Besturingssysteem: Android Jelly Bean 4.1.2

Processor:                    1.2 GHz Dual-Core

Beeldscherm:                4.3-inch IPS (256 ppi)

Afmeting:                      126.0 x 64.5 x 9.3mm

Geheugen:                    8 GB / 1 GB RAM / microSD (tot 32GB)

Camera:                        5.0 MP AF / 1.3 MP

Batterij:                        2,150mAh 

Specificaties LG Optimus F7:

Besturingssysteem: Android Jelly Bean 4.1.2

Processor:                    1.5 GHz Dual-Core

Beeldscherm:                4.7-inch True HD IPS (312 ppi)

Afmeting:                      131.7 x 68.2 x 9.6mm

Geheugen:                    8 GB / 2 GB RAM / microSD (tot 32GB)

Camera:                        8.0 MP AF / 1.3 MP

Batterij:                        2,540mAh

De unieke extra’s van de LG smartphones

In 2012 lanceerde LG al de handige toepassingen Quick Memo en Cheese Shutter. In 2013 zijn deze functies opnieuw op de LG smartphones te vinden en zijn ze aangevuld met een aantal nieuwe extra’s die je leven makkelijker maken.Consumenten: www.lge.nl Pers: www.lgnewsroom.nl

  • Smart LED: de Smart LED geeft via een gekleurd LED-lichtje aan of je een gemiste oproep of bericht hebt ontvangen. Zo hoef je niet meer elke 10 minuten te checken of je iets hebt ontvangen en verbruikt je smartphone minder energie.
  • Safety Care: wanneer een noodnummer gebeld wordt, of de telefoon een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, stuurt je smartphone automatisch een bericht met je locatie aan een, door jezelf ingesteld, persoon. Ideaal voor ouders met kinderen of voor ouderen die alleen wonen.
  • QSlide: de ultieme multi-task functie. Terwijl je een video bekijkt, kun je je nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond.
  • Quick Button: jij bepaalt zelf welke functie of applicatie er met deze knop geactiveerd wordt. Bijvoorbeeld de camera, Whatsapp of Quick Memo.
  • Quick Memo: voorzie je foto’s of afbeeldingen van een eigen tekst of tekening en deel deze met je vrienden of familie.
  • Cheese Shutter: zeg “Cheeeese” en de foto wordt genomen, zonder dat je zelf de knop in hoeft te drukken.
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel