LG kondigt Optimus G aan

Net op tijd voor de IFA, de consumenten elektronica beurs in Berlijn, lanceert LG een nieuw high end toestel. De nieuwe telefoon krijgt de niet zo inspirerende naam Optimus G. G staat voor? Dat is niet helemaal duidelijk. De Optimus G lijkt vooral de concurrentieslag aan de gaan met de nieuwe Samsung Note.

Het gaat de beschikking krijgen over een groot 4,7 inch scherm. Opmerkelijk is hierbij is dat het scherm bijna geen rand heeft. Hierdoor krijgt deze LG ook weer de typisch high end uitstraling bekend van onder andere de Prada. Deze uitstraling krijgt extra glans omdat het toestel slechts 8 mm dik is. Bovendien krijgt de G een razendsnelle 4 core processor. Op dit moment nog uniek omdat de meeste telefoons slechts over een dual-core CPU beschikken. Een nieuwe trend is gezet. Naast het 2 Gb interne geheugen krijgt deze mobiele telefoon ook een 13 MP camera ondersteunt door een iets mindere kwaliteit camera aan de voorkant voor video bellen. Omdat de Optimus ook LTE (4G) ondersteunt is het toestel hier bijzonder geschikt voor.

Prijs is op dit moment nog onbekend. Het lijkt erop op dat de Optimus G voorlopig alleen in Korea op de markt komt. Hoewel meestal introduceert LG hun toestellen enkele maanden later ook in Nederland. Wij zullen het zien maar LG kan wel wat positief nieuws gebruiken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel