LG Betreedt de Tablet markt (Nederlands persbericht)

  De LG G Pad 8.3 is de eerste 8-inch tablet met een Full HD display

 • Een opvallende tablet met een krachtige batterij en zo licht als een weekendkrant
 • G Pad en smartphone werken soepel samen met de QPair app

Amstelveen, 1 september 2013 – LG Electronics (LG) betreedt de tablet markt met de introductie van LG G Pad 8.3 tijdens de IFA 2013. De G Pad is, naast de in augustus aangekondigde G2 smartphone, de nieuwste toevoeging aan de high-end G-serie.

“Veel consumenten hebben ons in intensief onderzoek verteld dat zij hun tablets toch anders gebruiken dan zij hadden verwacht. Zij vinden hun tablet te zwaar en groot om mee te nemen en hebben moeite deze te verbinden met andere apparaten”, vertelt Bas Dekker, directeur Mobile bij LG Electronics Benelux. “De G Pad weet deze beperkingen op te lossen en biedt het grootste beeldscherm in compact formaat tablet met intuïtieve multi-screen functies.” 

’s Werelds eerste 8-inch tablet met een Full HD display

Net als de G Pro, de G2 en veel andere LG producten zoals televisies en monitoren, krijgt de G Pad een Full HD display. Het haarscherpe 8,3-inch beeldscherm is daarnaast uitgerust met een 1920 x 1200 Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA). Dit zorgt voor een veel hogere resolutie dan een standaard Full HD display. Hiermee is het de eerste tablet met een Full HD display in de 8-inch categorie.

Een krachtige batterij en toch makkelijk mee te nemen

LG heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen en het gedrag van tabletgebruikers en daarmee het ideale formaat en gewicht van een tablet bepaald. Ondanks het grote display, is de LG G Pad 8.3 klein in formaat dankzij de smalle randen en is deze gemakkelijk met één hand vast te houden. Met een gewicht (338 gram) zo licht als een weekendkrant, is de tablet ideaal om mee te nemen en door de krachtige 4.600 mAh batterij kun je het langdurig gebruiken. 

Naadloze verbinding tussen smartphone, tablet en televisie

Door middel van LG’s QPair app* koppelen gebruikers hun tablet gemakkelijk aan hun Android smartphone. De QPair app geeft een notificatie bij een oproep of bericht op de smartphone, waardoor je deze niet hoeft te missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de G Pad. Ook kan er eenvoudig op berichten worden gereageerd.  Dankzij de draadloze one-touch tethering functie kunnen gebruikers overal online werken met zowel hun smartphone als de G Pad. Met de Quick Remote functie bedien je al je entertainmentapparatuur met je tablet als infrarood afstandsbediening, inclusief EPG (Electronics Program Guide). LG’s Smart Share app maakt het streamen van films en video’s van je tablet naar je tv gemakkelijk. 

Multitask G-serie functies ook in G Pad

De LG G Pad 8.3 biedt een aantal handige functies die we ook al terug zagen komen in andere G-serie toestellen, zoals de functies voor efficiënte multi-tasking. Met Slide Aside kun je snel multi-tasken door simpelweg de geopende applicaties naar de zijkant te schuiven met een veeg. Daarnaast is ook de QSlide als ultieme multitask functie toegevoegd. Hiermee kun je bijvoorbeeld terwijl je een video bekijkt, nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond.

De LG G Pad 8.3 wordt voor het eerst getoond tijdens de IFA 2013. Vanaf het vierde kwartaal in 2013 zal de G Pad 8.3 worden verkocht in Noord Amerika, Europa, Zuid Korea en andere belangrijke markten. Op dat moment zullen ook de lokale prijzen bekend gemaakt worden. 

Belangrijkste specificaties van de G Pad 8.3 (LGV500):

 • Processor:                     1.7GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 600 Processor
 • Display:                         8.3-inch WUXGA (1920 x 1200 pixels / 273 ppi) Full HD IPS display
 • Geheugen:                    16GB eMMC, Micro SD slot
 • RAM:                             2GB LPDDR2
 • Camera:                        achter 5.0MP / voor 1.3MP
 • Batterij:                        4.600 mAh SiO+ Li-ion
 • Besturingssysteem:       Android Jelly Bean 4.2.2
 • Connectiviteit:               Bluetooth 4.0LE, Wi-Fi Display, Miracast
 • Formaat:                       216.8 x 126.5 x 8.3mm
 • Gewicht:                       338g
 • Uitvoeringen:                zwart/wit met metalen achterkant
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel